torsdag 9 juni 2011

En helt vanlig torsdag

Jag överlevde kajakpaddlingen. Har inge sviter eller men alls av det idag. Nästan kostigt med tanke på vilket arbete det krävde att ta sig fram i åbäket.

Idag har jag:
Köpt fyra stålställningar
Talat allvar med en projektledare.
Gått på rundvandring
Sorterat slangfästen
Haft möte med två tyskar
Gjort en hållfasthets simulering
Gått hem.

Inget särskilt fantasifullt med andra ord. Därför tänkte jag ta och berätta lite mer om gårdagen. Det skulle jag egentligen gjort igår om det inte vore som så att vi avslutade med bastu och pilsner.....och så lite mer pilsner.
Jag kan väl itne påstå att jag var någon stjärna på att formulera mig när jag kom hem igår kväll om man säger så.

Sak samma, det var kajak-event (tyska och betyder kul med kajak). Vi samlades vi kajak-uthyrningen och fick där betala pengar. Sen fick vi genomgång och flytvästar.
Jag har en svaghet, och det är att jag hatar kallvatten, det har jag ärvt av min far. Just idag var det 15grader i vattnet, där det var grunt. Så när vår instruktör berättar att tvåmans-kajak är snudd på o-vältbara om man bara sitter lite still anmälde jag mig genast till en sådan.

Och eftersom jag tydligen inte får nog av honom på kontorstid, blev det att jag delade kajak med min kontorskollega. Men eftersom rodret sköttes från bakre sätet fick han sitta fram. Och sen bar det iväg. Två förstagångs-paddlare i fem meter röd plast-banan, eller vad det nu kan liknas vid.

Till min förvåning gick det riktigt smidigt. I en båt sitter man en bit upp, men har hade man arslet i direkt havsnivå och endast en dubbelpaddel att med mankraft plaska runt i vattnet med. Ändå gick det förvånansvärt fort och enkelt. På bara några minuter hade man färdats bra mycket längre än man från början hade hoppats på.

Och det var snudd på omöjligt att gå på grund. Vi lyckades inte i alla fall, och tro mig, bitvis såg man betydligt mer botten än vatten.
Efter viss tids paddlande kom vi fram till en ö. Där gjorde vi upp en eld och skulle grilla. I den stora gemensamma matsäcken låg det grillspett, briketter, tändvätska, tändare, potatissallad, tallrikar, bestick etc. Dvs allt man behöver.

Tyvärr hade det missats att grillplatser i vildmarken inte har något grillgaller. Utan galler är det svårt att grilla 20grillspett och få dem klara samtidigt. Det är nu man tackar slarviga människor som inte gått i mulleskolan. Efter kort stunds ledande hade vi hittat inte mindre än tre galler från gamla engångsgrillar, vilka vi nu riggade upp i en fungerande konstruktion för vår vildmarksmatlagning.

Det är konstigt, men mat äten lätt myggbiten på en klippa i naturen bland en massa tallkottar smakar alltid bättre än den gör hemma vid köksbordet. Tydligen är smaklökarna på något vis hopkopplade med rumpan och knäna. Med hårt underlag under skinkorna och benen i konstig vinkel smakar maten bättre, så måste det ju vara.

När vi var färdigätna bad vår guide om ursäkt för missen med grillgallret. Han erbjöd oss därför äppelpaj till efterrätt, lite som plåster på såren. Det tyckte alla lät jättegott där vi satt och eftermaten-jäste på klipporna. Vi förväntade väl oss någon form av Ekströms-färdig-paj-från-ica. Killen tar då fram en pajform och en klutt pajdeg och börjar verkligen baka paj. När degen är utsmetad i formen, äpplen och annat fyllt i formen, trollar han fram en hopvikbar reflektor-ugn, som han monterar ihop lite världsvant och ställer vid elden. Friluftsmänniskor alltså, de kan verkligen konsten att skrämmas. Men pajen var mycket god.

Efter pajen var det dags att paddla hem. Och efter en helkväll med kajak, grilla och många skratt så har jag lärt mig en sak. Gud vad bekvämt det är med motorbåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar