onsdag 1 juni 2011

Semester?

Jag gnällde lite i ett tidigare inlägg att jag inte får semester när jag vill i år eftersom jag har sagt "ja" till att jobba i ett projekt hela sommaren. Men lite semester skulle jag få, lite i början och lite i slutet av sommaren. Insåg idag att jag jobbar imorgon och nästa vecka, fyra dagar, sen har jag semester i 14dagar.


Det var jag inte riktigt beredd på. Jag har planerat jobb, möten och  tjänsteresa. samt mottagning av varuleverans. Trodde semestern låg lite längre bort. Inte för att jag har svårt att sysselsätta mig under semestern, jag har ju hus. Men det kom ändå lite som en överraskning. Det tyckte en av projektledarna också, han som håller i det projekt i vilket jag ingår.

-Gustav vad gör du på din första semesterdag?
-Dricker starköl och kör trädgårdstraktor, kunde jag ha svarat, men nu ljög jag lite och sa det mer politiskt korrekta: Tar sovmorgon.
-Vad bra, då är du utvilad till mötet på eftermiddagen.

Så jag funderar på om jag verkligen ska ha semester. Känner inte att jag riktigt har tid. Kan man inte köra med någon sorts halvsemester. Endast dyka upp på jobbet om det är regn, jobba halvdagar fram till lunch för att då dra igång ett litet grillparty på jobbets parkering, istället för att värma en unken plastask i micron.

Köra lite inomhus-kubb och öl i väntan på att alla utskrifter ska komma ut ur kopiatorn, byta ut solstolen mot en baden-baden och tillåtas sitta att sippa på lite rosé med is framför jobbdatorn.

Det är helt klart värt en lapp i  företagets förslagslåda.

4 kommentarer:

 1. Semester är bara ett svårare sätt att arbeta på: kommunicera med kollegor per telefon, slö internetuppkoppling mot servern och klientmöten per distans.

  SvaraRadera
 2. Icke sa Nicke- eller jag heller för den delen. Har du semester ska du inte in på några möten- då räknas det inte som semesterdag. Hälsa från mig om de bråkar *men överdriv lite och säg att jag är två meter lång, hårig och tatuerad först. Det tar mer skruv då*

  SvaraRadera
 3. Ditt förslag, det kan väl kallas personalvård? Det är ju populärt i dagens värld :-) Då kan du ju ta semestern senare också. Den som spar han har, liksom :-)

  SvaraRadera
 4. du har missförstått helt - det är isådana lägen du "arbetar hemifrån" och sonika deltar i möten per telefon endast.

  från - En som vet

  SvaraRadera