torsdag 2 juni 2011

Ledig Torsdag

Idag har jag varit ledig från jobbet. Jag och många andra. Eftersom det är kristihimmelsfärds dag idag och den protestatiska kyrkan är stats-religion betyder det att alla får ledigt.
Egentligen borde jag inte få ledigt eftersom jag mer eller mindre är ateist och funderar på att gå ur svenska kyrkan. Och då känns det ju lite omoraliskt mot min arbetsgivare att vara ledig med anledning av en religion jag inte följer eller tror på.

Men jag gör som de flesta andra, jag tiger tyst och håller med. Undrar vad arbetsgivaren skulle säga om jag insisterade på att jobba idag då jag inte är troende. Förmodligen skulle de få väldiga problem med facken och därmed skulle min chef tvinga mig att vara ledig. Det är inte så tokigt med en statsreligion ändå.

Då, vad har jag hittat på en ledig dag som denna? Jo, jag har fixat lite med allt möjligt.
 Allt gick jättebra tills jag skulle löda lite. Jag skulle brara och så kände jag AJ i vänster hand.

In sweden we call it "Klantarsle"


När jag tittade på handen hade jag ett vitt streck på sidan av handen (död hud), 5mm brett och 30mm långt. Just då sved det inget, men jag kunde ju ana vad som komma skulle. Så det var bara att rycka ur lödkolven och leta upp plåsterlådan.

Dagar som dessa kan jag egentligen hålla på hur länge som helst, men det finns ett stopp. Det heter mygg. Jag har tidigare aldrig direkt brytt mig om mygg, men just här lokalt är de väldigt elaka och ettriga. Därför var jag tvungen att sluta redan klockan 22. Jag hade då fått båtens batteri på plats men bottenmålningen såg ut att få vänta till imorgon. Nåja, jag ska ju ha något att göra då med.

3 kommentarer:

  1. Tipsar om att potatismjöl svalkar jäkligt gott på brännskador. Sov med handen i ett paket med potatismjöl efter att ha skållat handen med kokande vatten för något år sedan.(Ja ,hela handen var ju inte skadad men ont gjorde det.)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, men jag kör med "Burnfree" från Jula, gav inte ens en brännblåsa.. good shit så att säga.

    SvaraRadera
  3. Mm, visst är det. Men det är ju inte alltid man har det hemma. (Även om man borde.)

    SvaraRadera