onsdag 15 juni 2011

Tid?

Jag har funderat lite att med alla skriverier om gräsklippare kanske jag ska byta namn på min blogg till "En villahjältes med- och motvindar". Fast jag vet inte om det skulle stämma in så bra egentligen med tanke på att det mest blåser från sidan. Men just nu är det lite motvind.

Jag skulle haft min första av två semesterveckor den här veckan. Det har jag inte. Projektet jag är med i ligger efter i tidplanen. Eller efter, det är en definitionsfråga. Vi har bara lite mer kvar att göra än planerat. Därför har jag jobbat över två dagar i rad nu. Tjoho!

Den andra motgången är att de inte ringt från firman där jag beställde drivremmen till åkgräsklipparen. Till skillnad från många andra tycker jag det är riktigt trivsamt att klippa gräset. Jag brukar nämligen alltid ta sällskap med en pilsner på traktorn.

Så med en hand på ratten och pilsnern i den andra brukar jag puttra runt i trädgården. Gör en högrsväng, rätar upp... tar en klunk pilsner..... gör en högersväng, rätar upp.....tar en klunk pilsner..... gör en högersväng, rätar upp.....tar en klunk pilsner..... gör en högersväng, rätar upp.....tar en klunk pilsner..osv.

Vår gräsmatta är ungefär två pilsner stor. Tre om det ska tas framför garaget också, och det ska det för det mesta.

Men i brist på drivrem kända jag mig idag tvungen att ta fram det lite mer promenadvänliga alternativet. Det är ju lite intressant att se hur stor skillnad det är att klippa med en "vanlig" gräsklippare kontra traktorn.
Den största skillnaden är att det inte gick att dricka öl, så fort klipparen skulle vändas, vilket var stup i kvarten, så var ju tvåhandsfattning ett måste.

Sen ska den driva själv på bakhjulen, men det var det mycket klent med. Drivningen kändes mest som ett Afrikanskt bistånd från Sida, ni vet  "Hjälp till självhjälp". Så det blev rätt mycket knuffa släpa och dra.

Den totala skillnaden när hela gräsmattan var klippt var tre gånger så lång tid, en halvsvettig t-shirt och inga pilsner. Måtte drivremmen komma snart! (och må den vara lättmonterad).
(Sen fanns det ju delar av hushållet som tyckte att det var nyttig kompensation efter helgens grillande och vindrickande i kvällarna tre, men det är en annan historia)

Pilsnerlöst klippande...

5 kommentarer:

 1. Med den kommentaren från andra delen av hushållet kanske du borde leta efter drivremmen i hemmet? ;)

  SvaraRadera
 2. Det finns en firma här i stan som inte är känd för att leverera i tid...jag hoppas du gått till en annan. Annars kan du nog åka åkgräsklippare i djupsnö är jag rädd.
  Ditt system med pilsner och åkklippare fick mig helt plötsligt sugen på att överge min gamla vanliga och införskaffa en med sittplats.

  SvaraRadera
 3. Min man går och nöter med en som kräver tvåhandsgrepp- nu förstår jag varför han tjatar om en åkeergräsklippare..Det är pilsnern han vill åt.
  Hoppas du snart överjobbat klart och kan få lite ledigt.
  Tjing!// Tjillevippmorsan

  SvaraRadera
 4. Men Gustav, du är ju ingenjör, du måste väl kunna lista ut något fiffigt sätt att hantera pilsnern även med 2-handsfattning? Eller så får du skaffa en sån där mössa...med sugrör :-)

  SvaraRadera
 5. Helena: Man skulle ju lätt tro det, men drivremmen kom hem idag.
  ********
  Stjärnstoft: Införskaffa en med sittplats och du blir inte besviken. Remmen kom idag förresten.
  ******
  Tjillevippmorsan: Kan vara....
  ********
  Whitelady77: Jag brukar inte vara fin i kanten, men till och med jag tvekar starkt inför att klippa gräset iförd en öl-hjälm. Och visst går det att uppfinna något som gör att det går att dricka öl trots tvåhandsfattningen, men det spelar mindre roll, det är avkopplingen man vill åt.

  SvaraRadera