tisdag 5 juli 2011

Dolt i det finstilta

För att slippa tömma pappersinsamlingen så ofta har vi på vår brevlåda har vi en lapp med texten "Ingen reklam tack". Det fungerar riktigt bra. Det som förstör alltihop är att min sambo envist ska prenumerera på en morgontidning som hon aldrig läser till frukost. Däremot brukar hon surfa runt på både aftonbladet, SvD och DN om kvällarna när vi sitter framför tv:n.

Därför har vi gjort den överenskommelsen att det är hon som tömmer pappersinsamlingen eftersom den nästan uteslutande består av hennes morgontidning. Det har hon löst på sitt sätt. Hon talar om för mig när pappersinsamlingen är full så att jag kan ta med den till returstationen jag åker förbi när jag ska handla.

Men om vi återgår till innehållet i pappersinsamlingen så finns det EN grej som är mer irriterande än alla andra. Och det är den förbenade reklamen från Postkodlotteriet. Eftersom det är direktadresserad reklam så hamnar det i brevlådan i alla fall. Och eftersom de alltid skickar med fönsterkuvert måste man som sann miljövän stå och sortera de där eländiga Postkod-soporna som Rickard Sjöberg envisas med att skicka till brevlådan.


...man måste läsa det finstilta...

Men jag fick idag reda på att det finns en lösning. En vän till mig läste det finstilta. Det går tydligen utmärkt att ringa till Postkodlotteriets kundtjänst och be att de tar bort en från sina utskicks register. De hade till och med varit trevliga sa hon.

Jag ska definitivt ringa imorgon!

2 kommentarer:

  1. Eller ennu enklare; låt någon annan göra det åt dig: http://www.reklamfritt.se/
    De ordnar reklamspärrar för Postkodslotteriet och diverse andra irriterande företag.

    SvaraRadera
  2. matli: Tackar för tipset, och hälsa Nikka!

    SvaraRadera