lördag 30 juli 2011

Grattis mamma!

Idag fyllde lilla mamma år. Som god son åkte jag dit och uppvaktade. Min uppgift för kvällen var att sköta grillen. Och det klarar jag faktiskt. Stå still på en plats och vända på några köttbitar. Inte svårt, men lite tråkigt. Jag körde så det var helt pilsnerlöst grillande. Förtar lite av glädjen faktiskt.

Och när jag ändå var där passade mamma på att visa på den trasiga gräsklipparen. Men hon hade varit hos en gräsklipparreparatör och fått reservdelar. Reparatören hade rätt fullt med jobb så han hade inte riktigt tid just nu.
-Är han händig din son som ska laga gräsklipparen? Hade reparatören frågat.
-Javisst, svarade mamma. Han är civilingenjör i motorteknik. (Fick en helt ny examen av mamma där. Jag läste mekatronik som inriktning sista året).
-Då så, då klarar han nog av att byta den här. Och så ger han mamma en liten kil.20kr kostar den visst. Den lilla kilen som ligger i min hand och som ska bytas i motorn. Men jag vet inte riktigt var. Men jag har mina aningar. Den som lever får se.

2 kommentarer:

  1. Ja då vet vi vad du har för dig de närmsta dagarna. Plocka isär en gräsklippare är väl lika kul som att plocka ner en volvo i beståndsdelar,eller?
    (Anledningen att jag jämförde med volvon är för att jag såg bror min göra just det. Han plockade isär den tills bara skalet var kvar,sen satte han ihop den igen, med lite bättre delar.Den såg likadan ut utanpå men var mer som ett monster inuti....Kanske kan vara en idé till gräsklipparen? Tänk vad förvånad din mamma skulle bli ;-D)

    SvaraRadera
  2. Malin J: Hmm, trimma skiten ur en Brigg&Stratton på 3.5 hästar...varför inte....

    SvaraRadera