måndag 7 november 2011

Påbörjas i tid

Det är en mild november och det tackar jag vädergudarna för. Som husägare hade jag massor av projekt planerade till i sommar. Sen får man som vanligt även en del överraskningsprojekt som husägare. Den fuktiga källarväggen "var grunden" till ett sådan överraskningsprojekt kan man säga. (gräva och dränera)

Men sommaren flöt inte riktigt som jag hade tänkt. All semester blev skjuten på och jobbet tog lite väl mycket av soltimmarna i anspråk. Men friskt vågat hälften vunnet tänkte jag när jobbets sommarprojekt var över och löven började bli gula. Lite borde man ju hinna med.

Och det gjorde jag också. Lite. Det blir lite speciellt att driva sommarens husprojekt med hot om frost, snö och minusgrader. Det blir lite merjobb så att säga, med att skapa sig rätt förutsättningar. Såhär ser det tex ut att dränera husgrunden.


Jag kan stå raklång inunder, arbeta och gräva. Fast inte just nu, för diket är fyllt med isolering för att inte riskera frostsprängning.

Och jag vill påpeka att jag inte är något Dr Who fan. Även om det ser ut som jag byggt Tardis på tomten. Det är ett "förtält". Väldigt praktiskt när man är i behov av att måla på utsidan dörren när det bara är 6plusgrader ute. Då har man en kupévärmare i sitt förtält och det blir som vilken sommardag som helst. Fast utan pollen och flugor.Från det ena till det andra. Var det någon mer än jag som tittade på "Så mycket bättre" i helgen? Ni vet det där programmet där svenska musikartister träffas i ett hus på Gotland och säger fina saker om varandras låtar.
Nu sist var det Eva Dahlgrens dag, och alla skulle göra en egen tolkning av en av hennes låtar.
Samtliga artister hade dragit upp tempot, jämfört med originalet. Samtliga.
Att tolka det fenomenet överlämnar jag till fru Dahlgren själv.

5 kommentarer:

 1. Ja, det går ju inte att dra ner tempot i hennes låtar ;)

  SvaraRadera
 2. Suzan har rätt. Jag skulle vilja se någon fysklass på gymmet köra järnet till hennes låtar! :-)

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Tänkte också precis så. Skall bli jäkligt intressant att se/höra alla tolka E-types låtar. Tänk dig Wiehe göra "Fly like a demon". /Gina

  SvaraRadera
 4. Suzan: Det går, men då kallas det nog för diktläsning.
  ******
  Fisken: Det skulle nog vara rätt tufft. Tänk dig att ligga och pumpa bänkpress till "Ängeln i rummet". snacka om uthållighetsprov.
  *******
  Gina: Min sambo ser fram emot exakt just det.

  SvaraRadera
 5. Jag har funderat och funderat och undrar fortfarande om det ens finns E-typelåtar så att de räcker till alla i det där programmet?

  SvaraRadera