onsdag 30 november 2011

Spel av allt

Tv- och datorspel omsätter en rätt ansenlig summa pengar idag. Och helt klart är att speltillverkarna lyckas göra spel av allt! Idag var jag och min sambo på Rusta och såg det här spelet till Nintendo.Caesar Milan. Mr hunduppfostrare. (För er som inte vet är killen duktig med hundar och tar sig an problemhundar, och deras hussar och mattar).

Funderar på vad det kan gå ut på. Tydligen ska man vara någon assistent till Caesar. "Lära hund gå i koppel" låter jul inte som någon dataspelshöjdare. Känner också redan nu att "apport"kan bli lite väl spänningslöst. "Tryck på knapp A för att kasta bollen, vänta tills hunden kommit tillbaka. Tryck på knapp A igen och upprepa tills batteriet tar slut."

Eller "lär din hund sitta" "Ge hunden sittkommando genom att trycka styrkorset nedåt. Upprepa tills hunden sitter. ge beröm med knapp A". Låter mer som ett beteende man tar fram när batterierna i fjärrkontrollen är slut, det där med upprepade knapptryckningar alltså.

Nej, tror fortfarande jag föredrar spel där man ska köra en bil i fullaste fart från punkt A till B. Det känns som ett lite mer tydligt mål än att träna digital apportering.

2 kommentarer: