tisdag 15 november 2011

Tak

Sedan i söndags har jag varje dag gått en brottningsmatch. Ok, det är bara tisdag, så det har bara varit i tre dagar, men ändå. Det är inte brottning på vanlig nivå. Det handlar om att måla tak. Källartaket närmare bestämt. 

Eftersom det ingick en källare i husköpet (ligger längst ned i huset), tycker vi det är lite dumt att inte använda den till något vettigt eftersom vi som sagt betalat för den (dvs den bidrar till ränteinbetalningar till banken). Därför har vi nu röjt ur den. Mest för att kunna ställa dit saker igen, typ den där oanvända träningscykeln bredvid tv:n i vardagsrummet.

Åter igen är det spännande att vara i ett parförhållande. Jag visste tex inte att man var tvungen att måla om för att det skulle gillas som "göra i ordning källaren". Jag trodde det räckte med att röja ut och lägga någon matta på golvet.

Men målas det skulle det. Och eftersom vi är svenskar kör vi på det säkra kortet och målar vitt. Men innan man målar måste man tvätta bort 40 års smuts med målartvätt. Det gjorde faktiskt min kära sambo. Det mesta i alla fall. Hon lämnade "mellan brädorna" åt mig.

Tack för det! Verkligen ett "bara" jobb.

Vår källare med "bastuinspiration" (innan målning)

Sen var det "bara" att måla. Liten pensel mellan, och roller på brädorna. Inte ett så svårt jobb när man står i färgaffären och klämmer på penslar, men snart kom verkligheten ikapp. I källaren (bakom ryggen på fotografen), går det i taket fjärrvärmerör, dricksvattenrör, rör till värmesystemet samt kablar. Det enda vi inte har just där är avloppsrör.

Därför tar det tre och en halv timme att får upp all färg i taket, två flytt av bygglampa och radio, fyra flyttar av skyddande byggplast och Rix FM hinner spela Laleh:s version av "ängeln i rummet" fem gånger innan all färg sitter där det ska.

Men då är humöret på topp. Färg överallt, inklusive händer och hår, blodsockret nere vid knäna och domnande armar efter allt tryckande av penslar mot taket. Men....
Vi kommer att ha kvarterets fräschaste tränings-cykel garage.

3 kommentarer:

  1. Men vilken lyx att ha ett garage till tränings-cyckeln. Då kan den ju stå och samla damm ifred utan att behöva knäcka extra som klädhängare ;-)

    SvaraRadera
  2. Gudars vad tränings-cykeln kommer njuta av att vara där inne

    SvaraRadera
  3. Kanske inte rätt läge att fråga om du lackat över kvisthålen. Det kan "blöda igenom" annars. /Gina

    SvaraRadera