tisdag 6 december 2011

Att önska eller inte.

För flera år sedan var jag på chokladmässa på Nordiska Museet. Där fanns det choklad-fontäner. Jag hade aldrig sett en sådan förut. Smält choklad som pumpades runt. Såg otroligt lyxigt ut. Prylgalen som jag är ville jag absolut ha en.


Kostnaden då var ca 1200kr (om jag minns rätt). Något år senare fanns de att köpa på ClasOhlsson för 800kr. Ett halvår senare reades de ut i butik för 400kr. Jag har nu hittat här på CoolStuff för 499kr.

Så nu är frågan, ska jag skriva upp den på min önskelista? För några år sedan hade jag sagt jaaaa. prylar är kul, choklad är gott, och ser man den som en leksak också så blir det typ en jättestor kinderöverrasknig, tre i en liksom.

Men jag tror det är åldern som förstör allt. Helt plötsligt börjar jag titta rent praktiskt på det. Hur många chokladkakor är man tvungen att smälta ned bara för att få skiten att gå runt. Och hur ofta egentligen kommer den att användas? För att inte tala om att diska rent den från all överbliven choklad.

Att redan innan köpet/önskningen börja tänkta på disk och rengöring gör mig faktiskt lite rädd. Det med åren ökande förnuftet tar liksom död på upptäckarglöden och snart ser man med glädje trygghetsnarkomanin komma närmre. Och innan man vet ordet av vill man inte ha något värre äventyr eller större spänning i livet än det som melodikrysset förmedlar varje lördagförmiddag.

Jag ska baske mig önska mig den stora av de två chokladfontänerna. Och ett bungy-jump!

4 kommentarer:

 1. De är rätt kul, men de är meckiga att diska. Sedan står den väl mest i skåpet ska erkännas, men du har ju ett hus så du har ju plats! Annars såg jag på matmässa att de går att hyra, kanske ett alternativ?

  SvaraRadera
 2. Jag gick en sommar och hade cravings efter sockervadd (ja, jag var gravid) och var småsur över att det inte gick att få tag i. Året efter fick jag en sockervaddsmaskin i födelsedagspresent av maken så att jag slapp sukta efter fluffigt socker.Omtänksamt tycker jag. Är den använd? Nä, inte än. Men lillgrabbens födelsedagskalas lär bli poppis ;-)
  Kan absolut tänka mig en chokladfontän med.

  SvaraRadera
 3. hahaha... Mina föräldrar fick faktiskt en sån där chokladfontän av oss i julklapp för några år sedan. Det går åt nästan ett kilo choklad för att det ska vara tillräckligt, den låter en hel del och är hemsk att diska. Behöver jag säga att den används mindre än sällan. Fast det ÄR väldigt gott att doppa frukt och annat i. Och det är alltid kul att se vem som kan komma på det konstigaste chokladdoppet dessutom.

  SvaraRadera
 4. Man ska inte bli för vuxen, det är tråkigt.

  SvaraRadera