tisdag 20 december 2011

Den statistiske tomten

Idag går det att läsa i aftonbladet att tomten kommer från Finspång. HÄR

Tomten är alltså en fet, röd-röstande östgöte som på årets övriga dagar arbetar på Siemens med att skruva ihop gasturbiner. Bakom denna sanning ligger SCB (statistiska centralbyrån). De har utgått från samma fakta som Mille Marcovic hade mot kungen. De har gjort beviset själva.... i datorn.

För om man tittar rent statistiskt på det så har han närmast till flest svenska barn om han bor i Finspång. Så nu kan övriga barn i världen känna sig blåsta på julklappar. Eller att få dem i tid i alla fall. Hoppas att de nöjer sig med mellandagarna.

Själv tycker jag nog att statistikerna får bakläxa på sin matematik. För om man tittar rent statistiskt. Hur många är det som jobbar på den arbetsplats de har närmast bostaden, och hur många åker förbi ett antal arbetsplatser innan de kommer till sin egen? Rent statistiskt menar jag.

Då kanske Nordpolen ligger på ett lagom statistiskt avstånd och han hinner pendla lite lagom statistiskt långt. Och att pendla med ren, det går låga CO-utsläpp. Tomten kör med grön släde i år!

6 kommentarer:

 1. Jag är inte helt med på det sista. Kor ger ju grymma CO-utsläpp. På vilket sätt är renar annorlunda? :-)

  SvaraRadera
 2. @ The queen of fucking everything: Klarar tomten av att få renarna att flyga så klarar han nog av att få dem att låta bli att fisa med ;-).
  Tur att renarna flyger med släden, finns ju ingen snö att dra den på

  SvaraRadera
 3. Haha, skrattar åt Malin J:s kommentar. Annars borde Tomten komma från Enköping som har som motto att dom är Sveriges närmaste stad. Då borde ju Tomten ha närmast till Sveriges alla barn. God Jul!

  SvaraRadera
 4. Tomten kommer från Finland! Se filmen "Rare exports" så förstår ni. :)

  SvaraRadera
 5. Ja alltså, jag är sååå grymt besviken. Inte kan Tomten vara Finspångsbo... det är inte möjligt. I så fall tänker jag återinföra Julbocken istället.

  SvaraRadera
 6. Var bor den sarkastiske tomten?

  SvaraRadera