fredag 23 december 2011

Julledig

Idag var första dagen på min julledighet. Den var helt underbar. Veckan som har varit har bjudit på flertalet överraskningar till merjobb. Mer jobb som jag egentligen inte skulle behövt gjort om bara andra gjort vad de ska. Det är nog det som varit mes irriterande.

Därför var det så skönt att sova till klockan 10 i morse. Ligga och dra sig lite i en halvtimme eller så och sen gå och göra frukost. På köksbänken låg jobb-telefonen. Den visade på missat samtal. Då kändes det helt plötsligt ännu bättre att vara ledig. För nu hade jag ju inga krav på mig alls att ringa upp. Jag trodde aldrig att det skulle vara så skönt att ignorera jobbtelefonen, men det var det. Såpass att jag ignorerade den två gånger till under dagen.

Normalt sett brukar jag svara, men jag blev sur på en konsult igår (han är en av anledningarna till mitt merjobb). Jag har varit tvungen att närgranska hans rapport på nästan tvåhundra sidor (hej där ofrivilliga sidouppdrag som skulle gå fort). Efter en första genomläsning har jag ca 40punkter som jag anser vara fel eller onödiga.

Jag ringer upp honom och frågar om han har dokumentet framför sig. Det har han inte, men han tycker jag kan säga vad som är fel ändå. Jag börjar rada upp några punkter och väntar på svar:
-Men det där är ju mestadels grammatik, det är ju inte så svårt att ändra, det är ju ingen fara.
-Nej, men för 800kr/timme så tycker jag att man kan förvänta sig något som är grammatiskt korrekt, säger jag.
-Jaha, jo kanske. Men du, jag ringer dig i mellandagarna när jag har kollat igenom rapporten.

Det ska bli kul när han ringer i mellandagarna. Då kommer vi att komma längre än till sidan 3. Och då kommer de riktiga sak felen. Kan man ta 800kr/timme för sån smörja ska jag fasen också bli konsult.

3 kommentarer:

 1. Tack för tipset Gustav. Då vet jag vad jag ska bli när jag blir stor. Konsult som tar 800 kr i tmmen blir jag. Verkar ju inte vara så höga krav för att bli konsult till att börja med. Och att leverera något som är korrekt? Jag vet konsulter som inte levererat allls och ända fått betlt. SE, jag har redan lyckats "smyga " in myckte fel i texten.Och eftersom texten inte var flera 100 sidor lång så kanske jag är överkvalificierad?

  SvaraRadera
 2. God Jul Gustav med sambo! Tack för din underhållande blogg!

  Malin J: Du är ju för rolig med dina kommentarer :-). Aldrig funderat på att börja blogga? Jag skulle bli din första stalker ;-). God Jul till dig också!

  SvaraRadera
 3. God Jul till er med. Du är inte den första som undrar om jag ska blogga. Kanske blir det så någon dag.

  SvaraRadera