söndag 4 december 2011

Säsongsvaror


Det här är Boris Lennerhov. Han är VD för Gekås i Ullared, ni vet det där jättestora varuhuset som har allt och som kanal5 gjort två omgångar med "vardagsdokumentär" om. Boris har ett mål med Gekås, att sälja så mycket som möjligt. Ingen konstig inställning när man drivet ett sådant varuhus. Själv skulle jag kalla det för förutsättning.
En gång när jag tittade på programmet "Ullared" i kanal5 sa Boris:
"Finns det något i varuhuset som inte säljer, ska det bort och ersättas av något annat som säljer bättre"

Jag var på  coop idag. Det märks att Boris inte jobbar där. Det är december nu. Snart jul. December brukar innebära snö och minusgrader. Även november brukar innebära minusgrader. Oktober brukar inte heller vara så varm även om det inte brukar snöa. Däremot brukar det vara sämre med insekter. Kylan brukar ha den effekten.
 
Och nu när vi nu är i december månad och julen står för har de flesta av oss glömt bort sommarens alla irriterande kryp. Men då blir man lite påmind. Om man handlar på coop alltså. "Bee Safe" plastlock att sätta över öl- och läskburken så att inte flugor och getingar kryper ned. Känns ju som en säljande säsongsvara till jul.

Nu vet jag inte, det kan ju faktiskt vara så att det plastlocken fortfarande säljer förvånansvärt bra. Men vore det mitt varuhus hade jag nog sedan läge planerat bort plastlocken och tänkt mig att sälja något mer säsongsbetonat som julmustglas eller pepparkaksfat. Och innan dess hade jag nog försökt kränga på mina kunder några amerikanska Halloweensugrör. Men det är bara jag och jag äger inget varuhus.

Dock, någonstans börjar jag ana varför ica går bättre än coop här i landet.


2 kommentarer:

  1. Man börjar förstå varför fler och fler konsumbutiker läggs ner.

    SvaraRadera
  2. Ja lite undrar man ju... men inte över varför coop inte går så bra längre. Fast å andra sidan, plastlocken skulle kanske kunna vara en bra julklapp. Så är man bra förberedd inför sommaren menar jag ;)

    SvaraRadera