söndag 15 januari 2012

Hej då julen

Idag har min sambo och jag städat undan julen. Plastgranen, glittret, alla små tomtar här och där. Till och med julgardinen åkte ned. (Det mest fantastiska var nog att den åkte upp i mitten på december). Tyvärr uppstod ett litet problem. Ingen av oss mindes var "vardags"-köks gardinen var. Så nu kör vi "commando" i köksfönstret.


Om det nu heter så när gäller fönster. Största skillnaden är nu att vi lite lättare kan ha koll på våra grannars vardagsrum. Eller egentligen mest deras taklampa, för det är den som står för det mesta av utsikten, eller i det här fallet, insikten.


Men när det gäller att städa undan julen så ska det ju göras ordentligt. Stjärnor ned, glitter bort, och tomtar väck. Och naturligtvis gäller detta även för glöggen. Därför har jag idag under eftermiddagen satt i mig hela tre stycken halvflaskor med sötsliskig strakvinsglögg.

 All jul ska bort, på en gång...

Ibland får man ligga i när det gäller att städa vill jag lova. Jag undrar hur magen kommer att må imorgon. Lite som en ballong gissar jag, fylld med mycket gas. Tycker redan nu lite synd om min sambo. Tror jag satsar på utomhusaktivitet imorgon. Långpromenader ska visst vara en mäkta populär söndags sysselsättning. Har jag hört. Eller så ställer jag mig och röjer i snickarboden. Vi får se vad som händer.

4 kommentarer:

  1. Hunnit bli less på glögg nu? Så du står dig till nästa år?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmmm, jo lite .. tur att det nästan är ett år till nästa gång ;)

      Radera