måndag 16 maj 2011

Jobb i vårsolen

Arton starköl och bara en extra akutfärd till Byggmax senare stod pergolan klar på söndagskvällen. Vi var riktigt nöjda. Det är lite speciellt med ett arbetsresultat som går att ta på, rent fysiskt.


Räcket satt på plats när vi köpte huset. Vi har " bara " gjort överdelen.

I övrigt har jag idag insett att jag nog för tillfället har ett av Sveriges "topp tio tråkiga jobb". För tredje veckan i rad sitter jag och ritar på samma jäkla plåtbitar. Lägger till ett ål här, skarvar med plattjärn där, finjusterar och finjusterar.

Idag kom jag på mig själv med att sitta och dagdrömma om ett annat jobb. Ett jobb fyllt med roliga och utmanande uppgifter, personkontakt och mycket resande. Nämligen hisspojke. Idag kändes det som om det skulle vara ett mer givande yrke. Jag funderade även på om kommunen behövde en gem-inventerare eller hundlatrin inspektör? Jag skulle även kunna tänka mig en tjänst där jag fastställer gråskalan på statliga byggnadsverk i betong, enligt efter godkänd europeisk standardnorm.


Men av någon anledning kom jag och tänka på kor. Visste ni att när kon blir sjuk så får den antibiotika. Antibiotikan går igenom hela kon och följer med ut i mjölken. Det är därför väldigt viktigt att just den mjölken separeras från övrig mjölk.

För av mjölk gör man bland annat yoghurt. Yoghurt görs med levande bakteriekultur. Blandar man in mjölk från en antibiotikaätande ko får man yoghurt med död bakteriekultur. På mejerispråk kallas det för produktionsbortfall. Så yoghurt kommer från friska kor. Åtminstone så friska att de inte äter antibiotika. Och det kan ju vara gött att veta. Att kon var friskt alltså.

6 kommentarer:

 1. Alltså Gustav. Nu kommer fröken moraltant fram. Arton starköl i kombination med bygge och en akutfärd till byggmax... Jag hoppas någon annan satt bakom ratten och att manuell såg använts vid bygget.

  SvaraRadera
 2. Jag vill bara säga att jag tycker din blogg är fantastiskt rolig. Sedan tycker jag att det många gånger är få kommentarer till dina texter, vilket är synd, för du skriver otroligt roligt.
  Sedan är det väl kanske så att många med mej är dåliga på att kommentera, och då syns man inte. Men, vi finns här och vi läser, det vågar jag nog lova.

  Kramkram / Ickan

  SvaraRadera
 3. Vad skulle jag göra utan dig Gustav?! Nu måste jag genast åka till affären och köpa mer yoghurt. Det är ju helt fantastiskt...FRISKA kor!! :) Men mjölken kan alltså komma från sjuka kor? Ingen mer mjölk i det här hemmet... det blir yoghurt som måltidsdryck till pannkakorna hädanefter ;)

  SvaraRadera
 4. Först: snyggt jobb med pergolan! Tack för ännu ett kul inlägg. Btw, intressant det där med korna, speciellt då jag de senaste dagarna snöat in på yoghurt och har säkert 5 olika i kylskåpet. //Gina

  SvaraRadera
 5. Annika: Jag kan intyga att jag var helt nykter vid bilkörningen till Byggmax. Och nej, vi använde maskinsågar, men vi tog ölen efteråt.
  ********
  Ickan: Tack, kul att höra :)
  ************
  LillaUlle: Lugn i stormen. All mjölk kommer från friska kor. Det tas noggranna prover så att ingen mjölk med antibiotika kommer in på mejeriet. Du kan lugnt fortsätta att dricka mjölk.
  *********
  Gina:Tack! Fem olika sorter. Hör att du försöker finna variation i din vardag :)

  SvaraRadera
 6. Vilken tur! För det gör jag. Typ just nu. Jag tycker nämligen Start och mjölk är godare än yoghurt och mjölk... nej Start.. (usch vad tidigt det är med kl 8:00 på morgonen när man bara sovit 3 timmar på natten)

  SvaraRadera