onsdag 4 maj 2011

Tänk positivt

Nu är nya gardiner uppsatta samt att jag med viss lättnad idag undersökte strykjärnet utan att finna smuts eller andra skavanker. Men det är fasen vilket skitväder det blev. Regn, snö och hagel om vartannat. Då får man ta vara på den värme och kärlek som man hittar...

På vägen hem....

Och nu kanske ni tycker att jag har blivit lite väl flummig och harmonisk. Men det beror på att jag har gått på stresshanteringsutbildning idag. Vi ska lära oss att inte vara så stressade. Tanken är god och det sägs många bra saker, men även om jag vill att allt ska vara bra så är det vissa övningar som liksom inte fungerar för mig.

Idag har vi tex suttit i ring i en avslappningsövning och petat på ett russin vi fått i vår hand. Tanken var att de sinnen vi använde för att undersöka russinet skulle stimulera vissa delar av hjärnan. Jag satt mest och konstaterade att det russin jag hade fått påminde om en gigantisk rått-skit. Måste varit en jättebajsnödig råtta.

Det var roligt ända tills vi kom till den delen av övningen där vi skulle stoppa russinet i munnen och och känna på det med våra tänder. Då försökte jag tänka på annat, men det gick inte så bra. Men nu vet jag. Nästa gång jag blir stressad ska jag be om ett valium piller istället för ett russin.

4 kommentarer:

 1. Låter ungefär som den "kursen" som arbetsförmedlingen skickade mig på. Den leddes av en ehum..man?? som heter Kaj Pollok.....
  Ett exempel på hans euhhm ..visdom?? :
  "Om någon är otrevlig mot dig så är det viktigt att komma ihåg att det är bra för då kan du öva dig i den situationen, så att du kan växa som människa.Då ska du se på den personen och tänka:Gulle dig som låter mig öööva på dig.Likadant om någon du älskar dör, då är det för att du ska öööva på det...att växa som människa"
  Och det var bara början. Tror fasiken människan använde "Åhh gulle dig" och "Tänk vad bra för dig att ööööva dig på" ett par hundra ggr på en dag.
  Spelade ingen roll vilket problem vi kursdeltagare nämde,så var vi gulliga och skulle öööva på att bli bättre människor
  Var ett tag frestad att ge honom en örfil och säga "Gulle dig vad bra att jag blev trött på ditt utflummade svammel, nu kan du ta det här och ööööva på så att du växer som människa"
  Hur fasiken skulle det där hjälpa oss att få jobb?

  SvaraRadera
 2. Men det måste ju ändå ha funkat på dej, det där russinet. Eftersom du upptäckte det där på vägen hem. ;)

  SvaraRadera
 3. Malin J: Oj... tänk om vi haft honom och jag varit på uttråkat-humör. Vad han skulle få öööva. (Hänvisar till inlägget om hur vården frågar efter personnummer).
  Och Malin, om du undrar, In sweden we call them flumtomtar"
  *********
  Helena: Det var nog inte russinet, det var allt annat runt omkring, samt att vi slutade en halvtimme tidigare än normalt ;)

  SvaraRadera
 4. Hehehe. En flumtomte med tomtar på loftet.

  SvaraRadera