måndag 23 maj 2011

Söndag

Vaknade upp hos syster i Linköping efter en mycket trevlig inflyttningsfest hos Mr.D and L. Sådär lite lagom i form efter kvällen före. Kära syster bjuder på nybryggt kaffe och skinksmörgås, gott. Egentligen vill jag bara sätta mig i opeln och åka hem, men jag har fått ett  uppdrag. Ett uppdrag av kära sambo som inte går att ignorera.

Jag ska köpa en ogräsbrännare på biltema. Det var mycket viktigt då vår grusgång inte alls ser ut som den borde göra, även om vi har ett ekologiskt boende. Därför svängde jag in på biltemas parkering på vägen hem. När jag klev ur bilen kände jag: oh... nummer2 börjar göra sig påmind, bar att ignorera. Tyvärr gick det inte att ignorera även om jag gjorde mitt bästa.
Jag jobbade mig igenom grill-tillbehör och pappersklämmor innan jag nådde fram till målet, en gräsbrännare. Jag tog en direkt och lade i korgen.Läste på förpackningen att butan flaska  17-602 skulle användas. Jag tittade på bilden och konstaterade att jag hade minst fyra stycken såna hemma, till gasolköket. Dessutom gjorde toalett behovet sig påmint så det blev rask marsch till kassorna, utan att passera gå.

Efter att jag betalat kände jag att det fanns stort behov av att nyttja faciliteterna på platsen. Inte för att jag är big fan of  allmänna skithus, men måste man så måste man. Knatar in på herrarnas och inser att om man vill nyttja mer än den enkla rännan på väggen så måste man gå till cafét och be om nyckel.

Jag står och tok-glor på de två dörrarna med skylt om nyckel i cafét i två sekunder. Då ser jag hur det högra båset är upptaget samtidigt samtidigt som det hörs ett : Uuuuuuaaaah. från det.

Det är då jag bestämmer mig. Sak samma hur långt det är hem, jag lägger skinkorna i kors och kniper av bara fan i vänsterfil på motorvägen hela vägen hem. Det finns en gräns för vad man utsätter sitt emunförsvar för. Och säga vad man vill men i de här fallen är det så sant som det står på de gamla broderade bonaderna faster lämnade efter sig "Egen här där guld värd".

Två minuter efter hemkomst var lyckan fullständig! Den egna toaletten är så ofta underskattad. Tre minuter senare blev jag varse om att mina propan flaskor till gasolköket inte passade. INTE alltså. Så där satt jag, nyss hemkommen från Biltema med en jädrans massa ogräs på grusgången, en gasolbrännare mot ogräs och ingen gastub.

Vissa dagar i livet är det medvind och andra motvind. Idag har jag bestämt känt av motvinden. Den svider. Jag tycker inte om det, men den gör det ändå, svider. Asfalt... inte ser det så illa ut i trädgården... eller?

6 kommentarer:

 1. Du får väl göra som engelsmännen, asfaltera och måla asfalten grön. Mycket lättskött låtsasgräs.

  SvaraRadera
 2. Har funderat på en sån.
  Hade hoppats på fullständig rapport över användbarheten.
  Gillar tanken på eldkastare visavi ogräs.

  SvaraRadera
 3. VA! var de nån som spydde inne på allmänna dasshuset? uuurrk!!

  SvaraRadera
 4. Måste ha att göra med det där om att jorden skulle gå under i helgen eller så. Lite "katastrof" som kompensation för att jorden faktiskt fortfarande existerar

  SvaraRadera
 5. PGW: Britter kör även på vänster sida av vägen, har heltäckningsmatta på toaletten och avloppsledningarna på utsidan av väggen.
  **********
  Stjärnstoft: Rapport kommer, i något format.
  ******
  Anonym: Nej, han kräktes inte, han stönade... den kanske var stor.
  *******
  LillaUlle: Jaså, skulle jorden gått under i helgen? Förlåt, missade det. Nu känns det lite som mitt fel att det inte lyckades. ;)

  SvaraRadera
 6. Haha usch man är vuxen men kiss o bajs humor är fortfarande lika roligt.
  Stort tack för en bra blogg, du skriver hur bra som helst =)

  SvaraRadera