fredag 20 maj 2011

Skruv

Chefen ringde. Han var på besök hos en leverantör som ska leverera en ny maskin. Men det saknades visst något, därför ringde han mig.
-Hej Gustav, kan du göra mig en tjänst. Försändelsen med skruvar har kommit fel och har hamnat på våran verkstad, de skulle hit. Kan du åka ned till verkstaden och ta 90st skruv och skicka hit så de kan färdigmontera
-Eh, visst svarade jag, vad är det för storlek?
-M48, 260.
-Ok. Jag tar cykeln och åker ned till verkstaden på en gång.
-Ja, eller bilen sa chefen.
-Jo, tänkte att det är nyttigare att cykla.
-Ha ha, ja, du gör som du vill, sa chefen, och vi lade på.

Hur svårt kan det vara? Cykla ned till verkstaden och plocka ut 90skruvar, lägga i en kartong och cykla upp med till "Gods&Logistik" ? Ska noteras att det var tidigt på morgonen, hade inte fått i mig något kaffe än.

Var lite sen till jobbet idag pga tandläkarbesök. De ringde igår eftermiddag och sa att de hade fått ett återbud och undrade om jag kunde ta min årliga kontroll med kort varsel, och det kunde jag. Bäst att passa på när tillfälle ges, tänkte jag.

Folk talar ofta om "sin" tandläkare som de alltid går till. Själv har jag alltid gått till folktandvården och jag har ta mig sjutton aldrig haft samma tandläkare mer än två gånger i följd. Jag vet aldrig vem som ska stoppa fingrarna i truten på mig.

Vanligtvis brukar det vara någon herre 50+ som påpekar att jag borde använda tandtråd lite oftare. Men jag har även haft yngre tandläkare. En gång hade jag en kvinna med invandarbakgrund. Henne minns jag mest för att man såg rätt upp i hennes orakade armhåla varje gång hon vände sig till tandsköterskan.

För två ggr sedan hade jag en cool "gubbe" som bara hade ett halvår kvar till pension. Gången efter det var det en mörkhyad tandhygienist, en tvärhand hög. Men väldigt trevlig och duktig. Så vad skulle jag få för filur den här gången?

Och dra på trissor. Det var lite som en James Bond film, ni vet där Bond-bruden är blond, 23år och redan professor i kärnfysik. Den här måste varit tämligen nyutexaminerad från tandläkarhögskolan. Hon såg ut att komma från Babylons hängande trädgårdar, smal, vältränad och hade långt mörkt lockigt hår uppsatt bak.  En riktig pingla ( i munskydd).

Det är vid tillfällen som dessa som även killar blir lite fåfänga, fast på ett annat sätt. För när jag ligger där och hon bänder runt i truten med hovkratsen (eller vad den där petmojjängen heter) så ligger jag på allvar och funderar : "Undrar om jag råkade spilla apelsinjuice på t-shirten i morse".
Som om det skulle ha någon betydelse. Juice eller inte, hon kommer i alla fall bara att tvätta sina händer med hand-sprit så fort vi inte har med varandra att göra längre.

Domen blir som vanligt: "Använd flourskölj om du inte redan gör det och slarva inte med tandtråden". Sen går hon.

Jo, angående skruven. Jag var som sagt lite trött och reflekterade inte över sorten chefen sa. M48 260, betyder skruv med Metrisk gänga, diameter 48mm 260mm lång. Sådan skruv väger ca3,7kg/st. Det var tur att jag ändrade mig och tog bilen.

 90st, jag tar det på pakethållaren!

Eller egentligen var det sak samma. 330kg skruv lägger man inte löst i någon kartong. Det läggs på pall och körs iväg med truck, och grejerna låg redan på pall, och jag har inget truckkort. Så just det arbetet fick jag delegera vidare. Det var ett litet jobb som blev stort men ändå litet, kan man säga.

6 kommentarer:

 1. Ha ha ha! Jag missade också att du skrev M48. :-)

  SvaraRadera
 2. Den där kräver en rejäl skruvdragare!

  SvaraRadera
 3. Oj, det var inte småskruv det inte.

  SvaraRadera
 4. Härligt inlägg även om det var lite skruvat;-)

  SvaraRadera
 5. Fisken: Ja.. jag var inställd på några rostfria M12.
  ******
  Patrik:När det kommer upp i de här storlekarna heter det Mutterdragare (tryckluftsdrivna)
  ************
  LillaUlle: ...som flickan sa...
  ***********
  Fighter: Eh? förstår inte riktigt vad du menar?

  SvaraRadera