måndag 2 maj 2011

Syner som skapar oro.

Kommer hem. Ser att strykbrädan och strykjärnet är framme. På soffbordet står laptopen igång. På skärmen visas den senaste google-sökningen :rengöra strykjärn

 Något i min mage säger "inte bra"

5 kommentarer:

 1. Hm, eller så är det kanske bara så att strykjärnet behöver rengöras?

  SvaraRadera
 2. Ett varmt strykjärn känns som ett praktiskt mordvapen. Med rätt sving på armen, och ett hyfsat tungt varmt järn med spetsen rätt in i tinningen. Effektivt med både kross- och brännskada. Klart det behöver rengöras sen! Linnedukarna bör inte fläckas av hjärnsubstans.

  Googla det, "rengöra strykjärn+hjärnsubstans"

  SvaraRadera
 3. Jag hade en gång ett strykjärn så smutsigt och förstört att jag insåg att det bara var att köpa ett nytt. Men så blev det inte riktigt av.
  Skulle en dag stryka en underkjol (jo, jag använde sådana mormorssaker på den tiden) och glömde ställa ner värmen. Underkjol och tre prickar på strykjärn betyder att tyget smälter fort som f-n och fastnar på hela sulan på strykjärnet. Ännu ett skäl att slänga järnet....
  Men av ngn anledning lät jag det svalna och pillade bort det fastsmälta. Och strykjärnet var som nytt :) Hade det i måååånga år sen.

  SvaraRadera
 4. Nettan o Nicklas: Nej, men på håll ser det fortfarande helt ut.
  ******
  Annika: Jo, men frågan är varför. Sist det användes var det jag som strök en vit skjorta och då var allt som det skulle.
  *********
  Elisabeth: I ditt exempel är det nog framförallt vikten och kraften i schwunget (och till viss del formen på spetsen) som gör jobbet. Värmen känns mer som en hollywood effekt för den vita duken. Den är nog nästan bättre att vara utan med tanke på bränn-risken för gärningsmannen/kvinnan.
  Men varför använda strykjärnet till något så våldsamt som mord. Varför inte lite mer fredliga aktiviteter så som matlagning?
  Du vet väl att det går att stryka både bacon, falukorv och blodpudding om du är riktigt hungrig (och kassler).
  Sara: Låter som en dyr rengörnings metod.

  SvaraRadera