fredag 17 december 2010

Arga sopgubbar

Jag tror jag lyckades reta upp en sopgubbe idag. Det antagandet grundar jag på att han använde sig av flertalet svordomar då han hoppade ur sin bil. Fast jag tror att kommunens upphandlingsprogram vad gäller snöröjning hade gjort förarbetet och värmt upp honom en aning.

Och vad gjorde jag då för att reta upp honom? I stort sett ingenting. Jag stod bara bredvid och filmade med mobilen. Men när han väl hoppade ur hade jag redan stoppat ned mobilen och börjat gå därifrån.

Om det var jag som kört sopbilen hade jag inte använt mig av svordomar. Inte bara, jag hade använt mig av flertalet könsord också.
Fatta hur länge han höll på. Jag gick gatan fram, stannade och glodde, tog fram mobilen... provfilmade... och sedan filma det ni ser här.

4 kommentarer:

 1. Jag hade kört fram en bit och tagit lite mer fart bakåt. Men så kör jag ju inte tunga fordon varje dag och så är jag ju kvinna också.

  SvaraRadera
 2. Singelmamman: Innan jag började filma hade han försökt köra framåt i dryga minuten. Man kan säga att han satt fast i sin lilla grop.

  SvaraRadera
 3. Det suger att vara han! Sådär stod jag när jag skulle parkera på vår parkering. Kom halvägs in sedan tog det stop. Testade baka,testade framåt. Nix inte en chans. Som tur var kom en granne gående och hjälpte mig genom att knuffa på samtidigt som jag gav full fart framåt.
  Men den metoden är lite farlig att använda på så stora fordon.
  Apropå min bil så står den still där den står. Inte på grund av halkan,nej nej, startmotorn har lagt av....igen.Firman skulle ha fixat det när vi köpte bilen , men nej då. Problemet är nu att det inte går att få bilen till en verkstad. För på alla smågator härifrån och till de större vägarna så är det stört omöjligt att komma fram pga snövallar. Så då blir jag utan bil denna vintern med. Jippie ( Förra vintern blev den inplogad bakom en 1½ meter isvall)
  Vad är då vitsen med denna långa berättelse?
  Jo jag vet precis hur sopgubben kände sig och jag använde/använder inte bara svordomar. Jag använder betydligt färggrannare språk än så.
  (Tror bestämt att jag ska sätta en ny bulldeg så att jag kan få ut lite ilska genom att banka på den;) )

  Och, ja, jag hade lätt filmat det där om jag hade sett det. Det är inte bara du som får sådana tankar.

  SvaraRadera
 4. Malin J: skönt att höra att vi är fler med filmskapar ambitioner inombords.

  SvaraRadera