torsdag 16 december 2010

Min mobiltelefon, en ost???

I februari i år gick min gamla trotjänare, en SonuEricsson i golvet och jag gick och köpte mig en Nokia 5230. Den såg "flashig" ut och hade en hel del funktioner som verkade schysst, bla GPS.


Till mitt stora förtret har telefonen mestadels fungerat som en gammal volvo. Stor, klumpig, gammal i tekniken och fungerar bara när den själv vill och man är tvungen att öppna ask-koppen för att få i backen (typ). Så har jag upplevt min Nokia.

Det tog tex ända till juni månad innan jag fick iväg mitt första mms, GPS:en slår gärna på 3-4km och irriterande nog var den från fabrik inställd på att inte visa numren som fanns på sim-kortet i adressboken. Internet fungerar bara vardagar jämna veckor, dag före röd dag, samt onsdagar udda datum sommartid.

Idag stötte jag på en kollega som hade exakt en likadan telefon som jag. Självklart var jag tvungen att fråga om han var nöjd med den:
-Ja, jag är skitnöjd, den är jättebra tycker jag, sa han.
-Jaså, kul att hör att någon är nöjd. Själv tycker jag bara att den är slö, seg och irriterande.
-Ja, så var den innan senaste uppdateringen, då var den som du sa, men nu tycker jag att den är både snabb och stabil, och GPS:en är fantastisk.
-När köpte du din?
-i slutet av sommaren/höstas.

Således, allt jag behöver göra är att "uppdatera" programvaran i min mobiltelefon så funkar den mer som jag vill, (dvs fungerar kort och gott). Synd att den inte gjorde det när jag köpte den. Synd att det krävs ca ett halvår från det man köper en telefon tills dess att de på Nokia "gjort den färdigt" såpass att det går att använda den som det är tänkt.

Min mobiltelefon är som en ost. Kräver liksom lagring. Det måste gå ett halvår innan det blir bra. Och det är ju kul. Särskilt med vetskapen hur snabbt elektronik blir omodern.

3 kommentarer:

  1. Jag hade en gång en N 95 som var likadan som din, helt slö blev den! Sedan fick den nytt liv efter lite uppdatering! Skönt... Fast numera har jag en Samsung fast jag älskade min nokia...

    SvaraRadera
  2. Renée: Nåja, det fanns faktiskt telefoner som var värre än Nokia. Hann du äga en Siemens telefon någon gång. Där hade vi något som kunde göre en tokig.

    SvaraRadera
  3. Säger bara min SonyEricsson :) Den är som färskost den, hoppas bara den inte blir gammal lika fort so färskost kan bli. Men vilken ost... jag menar mobil... blir inte gammal fort iofs?!!

    SvaraRadera