tisdag 7 december 2010

Ljus

Vissa gillar att samla på porslinsfigurer, andra tycker om ljus-stakar. Har fullt med dem hemma, ljus överallt. Själv har jag alltid av någon anledning gillat ficklampor i alla format. De behöver inte vara de senaste, inte det häftigaste, bara den står ut lite från mängden på ett eller annat sätt.

För några veckor sedan hittade jag en ficklampa på amazon.com som jag letat länge efter på nätet men aldrig hittat. Tyvärr kostade den lampan 229dollar =1580kr. Lite dyrt även för en prylgalning som jag. Visst är det en sjujäkla ficklampa, och visst har jag letat länge, men jag har även ett hus att ta hand om. Därför fick det bli en mindre ficklampa.

Frakten gick med DHL. Jag förstår att Mona i "Monas universum" har haft strul med DHL. Det gick bra ända tills i fredags. Då hade någon ringt tre ggr på min mobil. Men eftersom jag var i Spanien och mobilen låg hemma kunde jag inte svara.

Det var DHL som ville ha tag på mig och komma med mitt paket. Istället får jag ett mail som talar om att de sökt mig för att ge mig mitt paket men inte lyckats. Sen blev det helg och deras kundtjänst är bara öppen vardagar.

Idag gick jag och vaktade telefonen hela förmiddagen ifall DHL skulle ringa igen. Jag vill ju ha min ficklampa. Hemma på lunchen kollade jag mailen och hade då fått ett till från DHL. Det stod:

Eftersom vi inte fått tag på dig och kunna leverera ditt paket, finns det nu hos ditt lokala DHL-ombud (ligger jättenära, 300meter från hemmet). Ta med dig legitimation och uppge leveranskod 564164866846.


Vad bra, tänkte jag. Nu blir det lilla julafton efter jobbet. Men det blev det inte. Klockan tre såg jag att jag hade ett missat samtal på privata mobilen, så jag ringde upp.
-Taxi Rindelöv.
-Jaha, eh... jag heter Gustav och såg att du hade ringt för 10minuter sedan, men då var det väl felringning.....
-Nejdå, nejdå, det är som så att jag har ett paket till dig. Jag kör ut åt DHL.
-Jaså, men jag har fått mail som säger att jag ska hämta ut paketet hos ombudet.
-Det var konstigt, för jag har det i bilen här.
-Ja ha, det var ju lite synd, för jag är inte hemma, sitter på jobbet på StoraFöretaget.
-Men du, jag ska ju till er nu på min runda, kan jag inte lämna av ditt paket på godsmotagningen?
-NEJ, för tusan, det är ju ett privat paket.
-Jaha.... för du det är så konstig adress..
-Agatan 4, istället för Ågatan 4? Det är beställt från USA och de har ju inte å ä och ö.
-Jaha..... Ågatan....Du, jag slår in det på GPS:en med en gång.

Till slut dök han faktiskt upp här hemma med paketet och jaaa, ficklampan var rätt, och den var hel och den lyste jäklar så redigt. Nu är jag lycklig!Storleken har betydelse!

3 kommentarer:

  1. Mindre ficklampa??? Det där är en strålkastare. Undrar just hur en normalstor ser ut, eller en större...

    SvaraRadera
  2. Patrik: Ja, rent teknisk så säljs den som handburen strålkastare, (men på avdelningen för ficklampor), så du får lite rätt.

    SvaraRadera
  3. Tänk, jag vet en till som är ficklampsgalen... min farbror. Sist vi var hos honom hade han inte mindre än fyra STORA "ficklampor" på hatthyllan. Utifall att det skulle bli strömavbrott eller så... Sen såg jag också ficklampor i olika modegange lite här och var i hans hus. Han sambo bara himlade med ögonen när jag fällde någon slags kommentar om det hela :)

    SvaraRadera