onsdag 22 december 2010

Barndomsminne!?!

Fästmön tog bilen och åkte iväg för att handla de sista julklapparna tillsammans med en kompis. Det lämnade mig att i lugn och ro klä granen. Jag vet inte vad det är med glitter, men det känns på något vis radioaktivt.

Efter ett år i jul-lådan på vinden har det halverats på alla håll och kanter. Det är bara hälften så tjockt som förra året, hälften så glansigt samt hälften så långt. Och en gran med glitter som inte når ända ned, ser lika jävlig ut som en karl med för korta byxor. (tro mig, jag vet, jag har haft det flera gånger).

Alltså är det bara att knata till ICA för att handla mer. 6meter glitter och en omgång julgranskulor senare är jag på väg mot kassan. Glad och glömsk över att jag går och inte åker bil, slänger jag ned en säck med 5kg fågelfrö också. Det var inte så smart insåg jag när jag kommit ut från ICA.

Vikten är i sig inget problem, men 5kg snelast, det känns lite i ryggen efter ett tag. Då är frågan: vad kan man enklast och billigast balansera upp 5kg fågelfrö med? Jag behövde faktiskt inte tänka särskilt länge, (jag är ju ingenjör). 10burkar julöl såklart! Tur att bolaget ligger i närheten.

Men jag har inte bara handlat fågelfrö och öl idag. I kassan på ICA fick jag syn på den här:


Fisherman's Friend "Cherry" dvs Körsbär. Eftersom jag är mycket förtjust i allt som smakar körsbär köper jag en påse. På väg hem stoppar jag in en tablett i munnen och tuggar lite lätt för att fortare få fram smakerna.

Det smakar barndom...det smakar rött....jag känner så väl igen smaken, men jag kan inte påstå att det är körsbär. Det är medicin av någon sort, det vet jag bestämt... röd sådan? Minnet är starkt förknippat med färgen röd.

Sen kommer jag på det. Jag kan ha fel, för det är snart 30år sedan jag åt det sist, men om jag inte är helt ute och cyklar så smakar den precis som medicin mot springmask. Maskmedicin... mums. Jag tror bestämt att min sambo kommer att få en påse halstabletter ikväll. Inte för att hon har mask, utan för att hennes karl har de barndomsminnen han har. Karln' själv balanserar nog upp kvällen med en öl istället.

12 kommentarer:

 1. hahahaha, mask ? urrk och God Jul !

  SvaraRadera
 2. Hahahaha. Tack för dagens första garv. Kan behövas idag när man ska köra sista julstädet.
  Låter som en bra idé att balansera upp det hela med en öl.
  God Jul1

  SvaraRadera
 3. Nääää... körsbär och öl..jag tror jag håller mig till ölen!
  God Jul Gustav och alla andra, speciellt Gina!

  SvaraRadera
 4. Du är värd många julöl Gustav eftersom du är snäll och matar fåglarna! God Jul till Dig och fästmön! Får samtidigt passa på att önska God Jul till whitelady7 :-). Skulle bra gärna vilja veta var du bor idag (har för mig att du kommenterade din utomhustemperatur för ett tag sedan och den skilde sig markant från alla andras). Hoppsan, nu var jag inne och kissade på Gustavs tomt igen, sorry! //Gina

  SvaraRadera
 5. vanquin heter den. och tack för att du påminner om förra årets helvete, precis innan jul. det är fan ingen lek att ha dagisbarn, har aldrig varit med om nåt så äckligt.

  men för oss vuxna finns vanquin i tablettform ;)

  SvaraRadera
 6. Gina: Jag bor i Auckland, Nya Zeeland :-) Vi har precis början på sommaren här nu, så jodå, temperaturen skiljer lite :-)Vi satte upp lillpoolen igår.

  SvaraRadera
 7. Suzan: du lärde mig mask i magen, nu måste du även lära mig "mask i stjärten".
  ***********
  Huskatt : God jul på dig med!
  ***********
  Malin J: Öl funkar alltid!
  *******
  whitelady7: God jul!
  *******
  Gina: God jul på dig! Det där med att mata fåglarna är egentligen min fästmös idé. På något konstigt vis har det dock blivit så att det är jag som köper och fyller på samt hänger upp fröautomaten.
  ************
  Anonym: mamma var dagmamma när jag var liten, så jag känner till fenomenet. Hon var mycket förundrad över att alla föräldrar inte lärde sina barn att tvätta händerna efter ett toalettbesök.

  SvaraRadera
 8. åh, det sprids inte bara så, de lever i damm också. två veckor tar det innan äggen dör (så det räcker med att nån fiser på dagis så är man rökt). junior tvättar händerna, men han biter också på naglarna, och krälar man då runt på golvet på förskolan...

  det blev väldigt rent och fint hemma efter den där gången. alltid nåt.

  SvaraRadera
 9. ofy vad äckligt. Då vet jag att jag aldrig ska äta de halstabletterna. Fast jag köper iofs alltid bara halstabletter med lakritssmak...

  SvaraRadera
 10. whitelady7: Ångrar att jag frågade, ha ha. Låter underbart att befinna sig i början av sommaren. God fortsättning till dig. Gustav: sorry att jag inkräktar på din blogg, ska skärpa mig :-). //Gina

  SvaraRadera
 11. Körsbär är apgott. Kanske inte i halstablettsform dock.. Men det där pulvret som man doppar en pinne i.. öhhh.. Dippers eller vad de heter. MUMS!!!

  SvaraRadera