tisdag 21 december 2010

Skotta?

Det sista jag gjorde igår var att jag skottade överallt, bl.a. garageuppfarten (den är störst och tar mest tid). Som tack för det vaknade jag i morse av att moder natur hade lagt ytterligare 30cm snö över hela marken.

Jag blev så jäkla förbannad när jag skulle gå till jobbet att jag hängde upp min påse med papper och smörgås på staketet och skottade hela garageuppfarten igen! Sen gick jag till jobbet, med stora kliv, eftersom de inte hade plogat. Och går man många steg i 30cm nysnö kommer det in i skorna. Just den detaljen ville jag inte vara med om. Jag hade fått nog av det vita lappmöglet som det var.

Men det hade inte moder jord. När jag gick till jobbet började det snöa igen! Stoora flingor.

När jag kom hem på lunchen var det fortfarande inte plogat. Så det var bara att pulsa sig hem den sista biten. Något irriterad över det ständiga snöandet, skottade jag hela garageuppfarten igen efter maten, i ren protest. Sen skottade jag en gång ut till stora vägen också. Ville inte ha mer snö i skorna.

I brist på kommuninsats får man göra vad man kan.

Slutade tidigt för att åka och handla de sista julklapparna. Tji fick jag. Det var fortfarande inte plogat. Rent teoretiskt hade jag kunnat skotta hela vägen, så att bilen skulle kunna ta sig fram. Men varför knäcka ryggen av svett om jag ändå bara skulle hinna med en knapp timmes julhandel.

Nej, jag fick pulsa till ICA och handla mjölk istället. Sen kom plogtraktorn, kl 18:00 prick. Efter han hade plogat gick jag ut och skottade garageuppfarten... igen, för tredje gången. Jag är sååå jäkla less på att skotta just nu.

Alla de som sitter och "drömmer om en vit jul" kan sluta drömma och komma tillbaka till verkligheten. Nederbörd i fast form är av ondo och ger ryggskott, snöeksem, försenade tåg och inställda flyg. eller som Carl Bildt skulle sagt: "Inte bra för Sverige" (glöm inte bort att rulla på r:en)

På min önskelista just nu:
Snöslunga
Eldkastare

7 kommentarer:

 1. Du skulle kanske platta till det vita otyget med bilen i stället. Bortåt juli brukar det ju alltid bli tö, och vem f-n vill ha ryggskott???

  SvaraRadera
 2. hahaha... du låter precis som min sambo! Och han har ändå en snöslunga. Synd bara att den inte klarar av den 50 cm höga snövallen av hårt packad snö som plogbilen envisas med att ploga upp framför vår infart...
  Själv drömmer jag alltid om en vit jul, men i år (och förra året) tycker jag nog Kung Vinter överdrivit rätt rejält. Någon måtta får det ändå vara.

  SvaraRadera
 3. Avskyr oxå snön, jag orkar snart inte heller med fanskapet!

  SvaraRadera
 4. Det är i sådana här lägen man känner att det är skönt att man bor i lägenhet och att bilen ändå är trasig så det gör inte så mycket att snön vräker ner. Känner ändå att längtan efter ett eget hus inte minskar, fast man VET att det ingår snöskottning 3-5 månader om året och resterande månader innebär gräsklippning.
  Men så har jag varit konstig från födseln också ;)

  SvaraRadera
 5. Fast jag bor långt norrut=höjd med Umeå har vi knappt 20cm snö..."Alla andra" har mycket mera snö! Ny EU-regel= lika mycket snö åt alla ;-) de som inte fått tidigare ska få mera nu...

  SvaraRadera
 6. Patrik: Man kan göra så.. men det är inte rätt.
  *******
  Lilla Ulle: Jag vill också ha snöslunga!
  *******
  Renée: Nej... det är verkligen för djävligt. Det är så man vill börja knarka.
  ********
  Malin J: Jo, lägenheter har sina fördelar... absolut! Fast när det gäller gräsklippning säger jag bara "traktor". Jag lovar, jag hade absolut nyklippt dubbelt så många gånger som mina grannar.
  ************
  Carola: Du kan få hur mycket snö du vill, det är bara att komma och hämta!

  SvaraRadera
 7. Du är ett GENI! Eldkastare vill jag också ha!!!

  SvaraRadera