söndag 19 december 2010

Lurad?

Idag snöar det... som tusan! Men det är ju inte första snön och lär ju inte heller vara den sista för den här vintern. Det är ju faktiskt så att man har vant sig inser man.


Sätter mig och grejar med kort. Tänkte att eftersom jag är så dålig på vanliga album, ska sätta ihop en fotobok med årets bilder istället. Börjar med första januari och arbetar mig framåt genom månaderna. Och så kommer sommarmånaderna...

Vilken j*¤%a skillnad. Hur står vi ut egentligen? I ren överlevnadsinstinkt intalar vi oss att det är vackert med snö och mysigt att tvingas till vistelse inomhus med tofflor och filtar för att hålla uppe kroppsvärmen.

Och snöskottning, det är bara lite nyttig motion vi annars skulle gå miste om! (undrar vad den egentligen kostar samhället i trasiga ryggar)

Hittade den här mobilfilmen från i somras... fatta hur lurade vi är som accepterar all den här snön!När man kan åka båt... och dricka öl...och grilla...och umgås med vänner...

Få saker slår en kall öl vid grillen en sommarkväll.

8 kommentarer:

 1. Snö är "lappmögel"!

  SvaraRadera
 2. man kan dricka öl på vintern med ;)

  SvaraRadera
 3. På sommaren klagar man över värmen och längtar efter snö och svalka ( man glömmer passande nog att kyla brukar vara ca -15 grader).
  På vintern klagar man över all snö och alla minusgrader och längtar efter sommargrönska och varma ,ljumma vindar (man glömmer passande nog att det lätt blir +35 grader inomhus och stört omöljigt att sova i hettan.
  Slutsats:Svenskarna är aldrig nöjda med vädret, och är vi nöjda med vädret så är det något annat som är fel (Oftast den där irriterande grannen som klipper gräs/skottar snö vid fel tid på dygnet) ;)

  SvaraRadera
 4. Vad än folk säger så e vi nog inte lämpade för vinter! Omänskligt!

  SvaraRadera
 5. Anonym: Det heter inte lapp, det heter Same. (same, same but different)
  **********
  Suzan: Jo, det är så sant. Testade så sent som i fredags. Funkade alldeles utmärkt, men jag saknade grillen.
  *******
  Malin J: I Sverige är allt fel som inte är lagom.
  **********
  Daniel: Jag är villig att hålla med i ditt resonemang.

  SvaraRadera
 6. Tänkte när första snön kom i början av november att den töar snart bort. Varför skotta, jag plattar till den med bilen. Så har jag fortsatt, men inte tusan har det töat. Igår föll jag till föga och letade fram snöskyffeln...

  SvaraRadera
 7. Mmmm! Va gott med grillat o öl!!

  SvaraRadera
 8. Patrik: grattis, packad snö är ju lite roligare att ta bort... NOT.
  ******
  Catharina: Ja.... visst är det! Det är nästan så att grillen får komma fram i mellandagarna trots snön.

  SvaraRadera