torsdag 22 september 2011

Jag försov mig i morse. Fast vi har flextid, så då heter det inte att man försov sig, då heter det att man förmiddagsflexar. Naturligtvis är det här en såndär morgon när telefonen ringer hela tiden. Så när jag väl kom till jobbet hade jag redan klarat av större delen av dagens telefonsamtal. Jäkla telefon att förstöra en annars så perfekt sovmorgon.

På kvällen började jag röja ur källaren. Vi har en rätt bra inredningsbar källare på huset, eller under huset kanske är mer korrekt. Enda nackdelen är att det endast är ingång utifrån. När vi flyttade in för två år sedan var det mycket saker som fick "stå i källaren så länge".

Massa saker som vi bemödade oss med att paketera och lägga i flyttkartonger då vi flyttade till huset. Som tex en gammal grön badrumsmatta, en badborste, en gammal kaffebryggare som inte var använd på 6år och engånsbestick i plast. Jag vet inte vad vi tänkte att vi skulle ha grejerna till.

Varför höll vi på som vi gjorde och packade och sprang extra med flyttkartonger helt i onödan. Vi har uppenbart klarat oss bra utan denna badrumsmatta i två år. Men för att slippa flytta på dem mer än en gång till, såg jag till att deras sista flytt nu fick bli till sopstationen.

När källaren var helt röjd, sånär som på några stolar fick jag sen en bit av golvet bestod av en liten nedfälld gummimatta. Ungefär som en dörrmatta. Fast det fanns ingen dörr där. Jag lyfte på mattan och fick se en lucka. En lucka som uppenbart ledde ned under källargolvet. Undrar vad jag skulle få se om jag öppnade luckan.

Fuktig husgrund? Berg? Ett mörker fullt med möss och spindlar? Nej, under luckan var det en grund liten vid prydlig fyrkantig grop med en mindre skruvförsedd lucka i botten. En servicelucka för avloppet.
Man vet att man är nördig husägare om man får en varm känsla i magen av behag och kontroll vid sådana fynd.

Sån är jag.

2 kommentarer: