måndag 5 september 2011

Livsåskådning

Ligger i tv-soffan och beskådar min navel under reklamavbrottet. Funderar på om man skulle starta 40-års krisen lite i förväg och pierca naveln och hänga dit något glittrigt smycke. Nej förresten. Det gör sig inte på oss killar med glittriga smycken i naveln. Jag får nöja mig med en guldring.

Ärligt talat. Det skulle se för jävligt ut om jag piercade naveln. Och då menar jag inta bara det rent medicinska med inflammation, svullen hud, konstiga rodnader osv.  När jag tog studenten hade det börja bli populärt med piercingar. Bland annat i bröstvårtorna. Även killar.

Nymodigheter som då, piercings testas ofta av den yngre generationen. Eftersom vi män mognar sent (eller aldrig, även om det är en handfull som når puberteten) kan den yngre generationen sträcka sig långt som 32-33år. En man som piercade bröstvårtan i den åldern då, är idag bara något till några år från att fylla femtio.

Då var de spenstiga i kroppen och ville prova något nytt. Idag är de har de familj och blivit sympatigravida tre gånger om. Allt för att stötta sin fru. 15% av kroppen hänger och ytterligare 40% dallrar. Men för att hålla illusionen om sitt lite yngre vildare inre jag vid liv så låter de bröstvårtepiercingen sitta kvar.

Det ser man i duschen på gymmet. Jag kanske är fördomsfull, men tjocka äldre karlar med gråsprängt hår och bröstvårtepiercings kopplar jag mer ihop med tyskar, vasselin och läderbyxor. (Jag gläds åt den flytande tvålautomaten på duschkabinsidan och vänder rumpan mot väggen. Inget tvålupplock idag inte (Jag måste lära mig tänka om och och flytta mina horisonter lite, jag låter ju fördomsfull).

Det måste ju också betyda att det bland gammeltanterna på ålderdomshemmet om 40år inte kommer att vara allt för ovanligt med fitt-piercings (ursäkta det grova uttrycket). Jag tror inte det finns så många såna bland de äldre på hemmen idag.

 För att inte tala om vad tatuerade alla äldre människor kommer att vara. Rynkit blå kommer att vara den vanligaste hudfärgen på hemmet. Förmodligen kommer ungdomen som alltid vill göra tvärtom mot vad alla äldre har gjort, inte att tatuera sig alls. ( det kommer säkert ta till andra utsmyckningstrix, som att stoppa upp lysdioder i näsan tex). "Tatuerad som jäkla pensionär" kommer att bli ett uttryck.

Det lilla jag gläder mig åt är att tills dess att jag bli pensionär har förmodligen dragspelsmusiken försvunnit från landets serviceboenden till förmån för elgitarr. Man kan ju alltid hoppas i alla fall.

5 kommentarer:

 1. Jag har aldrig reflekterat över detta eller sett 50-åriga gubbar med piercing, men blotta risken gör att jag framledes skall bära skygglappar i badhuset (ytterligare ett skäl att inte gå på gymmet också).

  SvaraRadera
 2. För att inte tala om alla Trampstamp tatueringar (svanken). Och VARFÖR tatuerar kvinnor sig på brösten? Det motivet lär ju inte behålla formen om man säger så.

  SvaraRadera
 3. Patrik: För din del tror jag det räcker med att du tar av dig glasögonen.
  *********
  Malin J: För att rätt tatuering på bröstet kan vara väldigt snyggt. Sen är det där med "snyggt" en smakfråga som kanske ändrar sig med tiden. En påfågel på bröstet kan ju vara tjusigt i unga år. Sen får man hoppas att man kanske tycker mer om storkar när man blir lite mer uppåt de 60.

  SvaraRadera
 4. Ha ha ha! Det sjuka är att jag har funderat på EXAKT samma sak!
  En kompis till mig är 47år. Hon är mormor. Alltså så springer det runt mormödrar med rakade musar och piercings på stan! Tanken svindlar...

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas verkligen att dragspelet är utbytt, annars lär nog ganska många dragspelare inte bli så gamla.

  SvaraRadera