söndag 25 september 2011

Paintball någon?

Både förra sommaren och den här sommaren konstaterade vi att gruset framförhuset låg ungefär lika tunnt som håret på Lasse Kronérs hjässa. De fläckar som inte har grus på sig täcker naturen automatiskt med diverse gröna saker, som maskrosor, klöver, tistlar och annat. I vårt grus var just annat väldigt över representerat av de gröna växterna.

När vi glott oss trötta på eländet för andra sommaren i rad, gjorde min sambo i somras en jätteinsats. Hon beställde nytt grus som kom med lastbild och lades i hög utanför staketet. Sedan avlägsnade hon allt grönt från grusgångarna medelst skyffeljärn, gasolbrännare och svordomar.

Efter det var det "bara" för mig att köra ut gruset och göra vår grusplan lika tilltalande som en nyglaserad ambrosiakaka (alltså innan de hackade apelsinskalen läggs på). För en sådan uppgift brukar många människor använda maskiner av olika slag.

Själv använde jag spade,skottkärra och krökt rygg. Uppskattningsvis fick jag nog ut en 8-9ton grus under några dagars arbete. Och det blev väldigt snyggt. Tjockt med grus och inte en maskros i sikte. Allt grusskyfflande betalade sig verkligen.

Det visade sig att betalningen varade ungefär lika länge som en normal lägenhetshyra, dvs en månad. Idag hade vi en grävmaskin på besök för att gräva upp grunden. Och när vi ändå hade en grävmaskin här tyckte grannen att vi borde gräva ut för fundament så att vi kan gjuta en ny trädgårdsmur mellan oss. (och det hade han faktiskt väldigt rätt i).

Så nu har vi ingen ståtlig grusplan längre. Däremot har vi fått en paintball bana. Någon som vill spela?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar