fredag 9 september 2011

Lycka

När jag var i de glada 20-åren brukade vi skratta åt och reta varandra för sk. vuxenpoäng. Poäng man får när man gör något som tillhör den sk. vuxenvärlden. Som student fick man vuxenpoäng för "fålla gardiner", "baka finska pinnar" eller "spela bingolotto".

Jag har idag hus, lån, sambo, bil, båt och pensionssparande. Dvs jag har så mycket vuxenpoäng (samt lite högre ålder) att jag inte längre riktigt kan räkna mig till de som samlar poäng, utan mer en som är, eller ska föreställa vuxen.

Men idag vete tusan om jag inte skaffade mig några extra vuxenpoäng. Eller mer bekräftade att jag börjar bli medelålders. Idag köpte vi en krypgrundsavfuktare, och jag är lycklig över köpet. Jag har alltså införskaffat mig en maskin som står på marken under huset och brummar. Maskinen minskar luftfuktigheten under huset och därmed risken för sk. mikrobiell tillväxt (mögel, typ).

Egentligen skittråkigt. Den ser ut som en vit låda med två vridreglage framtill, men jag är så nöjd. Så nöjd att jag redan tittat till den under husgrunden fyra gånger. På en eftermiddag. Det är mer än jag normalt är under huset på ett halvår.

Och nu en rapport som jag är skyldig Johan.
Jag monterade ju en extra antenn till mammas mobila bredband för bättre mottagning och resultatet var följande:
Upp, vrida antennen, ner vänta 30sekunder kolla mottagningen på laptopen på marken, upp vrida antennen, ner vänta 30sekunder kolla mottagningen på laptopen på marken, upp vrida antennen, ner vänta 30sekunder kolla mottagningen på laptopen på marken, upp vrida antennen, ner vänta 30sekunder kolla mottagningen på laptopen på marken.. osv....

Förutom att jag fick springa som en idiot upp och ned på stegen för att vrida in bästa mottagningen kan jag
konstatera följande:
Utan extra antenn: 1-3 mottagningspinnar av 10
Extra antenn med påträdd antennkontakt utanpå modemet: 5 pinnar av 10
Extra antenn med riktig antennkontakt in i modemet: 8pinnar av 10 (turbo 3G)

Ökning av hastighet enligt TP-test: 0 (ingen skillnad)
Känslan av att jag offrat två semesterdagar åt något helt i onödan: 5 av 10
Förklara för mamma vad jag gjort :1 av 10.
Vad som gjorde mamma mest lycklig: Att jag lyckades laga gräsklipparen.

3 kommentarer:

 1. Att lyckas glädja mamma och laga en gräsklippare måste väl ses som en lyckad dag.

  SvaraRadera
 2. hahaha... vad bra att din mamma blev nöjd iaf. Även om det inte hade så mycket med tv:n att göra ;)
  Nu tror jag iofs att sambon är några år äldre än dig, men han kämpar också med sina vuxenpoäng och har liksom du köpt en sån där "hålla fukt bort-mojäng" OCH varit nere under huset minst 20 ggr sen dess (ska dock tilläggas att det är en vecka sedan han köpte den).
  Nu har vi dessutom skaffat husvagn. Är det vuxenpoäng eller vad?!! och där måste jag nog erkänna att jag är med och delar på de poängen.

  SvaraRadera
 3. Singelmamman: Jo, det får nog göra det.
  ******
  LillaUlle: Husvagn är otäckt mycket vuxenpoäng.

  SvaraRadera