tisdag 25 maj 2010

En konsuments betraktelser

Idag var det tisdag samt löne-dag. Det firades i detta hushåll med att åka till coop (eftersom 5% medlems-rabattkupongen kom förra veckan). Jag vet inte vad det är med coop-butiken, men ibland saknas liksom en mer långt gången tanke. Personalen verkar bara "jobba" där, inget mer, om ni förstår vad jag menar.

I en av gångarna på hygien-avdelningen finns tandborstar och tandkräm, och lite längre ned finns barntandborstar och barntandkräm.


Men om jag vänder mig om och tittar på hyllan mitt emot. (notera jag snurrar bara ett halvt varv, inget mer)


Jag önskar jag kunde stå där och titta på tandkräm någon dag, då något barn i närheten känner igen hudsalvan från mammas nattduksbord. Skulle liksom ge dagens leende. I övrig tycker jag Renée Voltaires namn "lingonvecka" är klockrent mitt i prick, även om jag själv inte har någon.

Sen insåg faktiskt min begåvade sambo att coop-personalen är mutade av Reckitt&Benckiser som gör Finish maskindiskmedel. Visst kan man räkna fel, men här var det fel på samtliga finish-diskmedel när det gäller "kostnad per disk". Här är några exempel:

Rätt kostnad per disk:1,90kr

Rätt kostnad per disk:2,14kr


Jämför med coops korrekt räknade pris på 1,30kr

Men hade jag jobbat på coop hade jag också kunnat slarva lite i märkningen för en låda whiskey eller två skickad till hem adressen.

Sist gäller det en godisupplevelse. Det har kommit ännu en ny sorts "Tutti-Frutti". Denna heter "yoghurt ´splash´. Gelegodis med någon krämig yoghurt på insidan, lät ju helt ok.


Och godisen ser helt ok ut också.


Men jag tyckte det var lite dåligt med den där krämiga insidan, så jag tog och bände upp en godis för att titta efter. Det skulle jag inte ha gjort.


En 50ggr exakt förstoring av sönderkliad pupertetsfinne. Inte mums.

9 kommentarer:

 1. hahaha-jag tackar dig för din Sverker ådra!(smakade den gott? för erkänn att du efter fotograferingen stoppade den lilla ickemumsiga biten i munnen...)

  SvaraRadera
 2. Ha haha. Tack för det garvet. Och tack för att du botade mitt sötsug.Känner INTE för att stoppa något sött i munnen nu.Vilket leder till tada: Tack för att jag inte kommer få finnar inom några dagar för att jag ätit för mycket sött.

  SvaraRadera
 3. Ha ha...pubertetsgodis. /Per

  SvaraRadera
 4. Det känns betryggande att du har tagit över Sverkers uppgift nu när han lämnar Plus :-)

  SvaraRadera
 5. Hur lång tid tar det för er i affären när du gör alla dessa undersökningar?!? :-) /Lin

  SvaraRadera
 6. Uuärk... Godissuget tvärdog. Fler sådana bilder och jag kommer nå beach-10 på nolltid...

  SvaraRadera
 7. Du ska ha tack för att ha väckt mitt chokladbegär igen, Marabous Passion + chili som du skrev om i ett tidigare inlägg. I snitt klämmer jag nog i mig ett par varje vecka. Denna gång kommer jag inte falla för frestelsen ha ha. Undrar också hur långa era inköp blir när du gör dina undersökningar ;-).

  /Gina

  SvaraRadera
 8. Tjillevipp morsan: Klart jag åt upp den, jag är inte kräsmagad.
  **********
  Malin J: Trevligt att kunna vara bidragande orsak till att damen får slätare hy i ansiktet till veckoslutet. :)
  **********
  Per: Jupp.. det är det.. kan man säga
  *******
  Allt är konstigt: Tack, men jag har varken mustasch eller är lika "på" som Sverker. Jag är mer "Den tyste noteraren"
  ********
  Lin: Det tog betydligt längre tid att hitta en ny damdeodorant än det tog att fota prislapparna. ;-)
  *********
  Anonym: Tyvärr, har lite ont om äckelbilder. Men jag kan ju alltid ta en bild av matkomposten. Den kan se rätt äcklig ut.
  **********
  Gina: Ha ha, jadu, godis är gott. Sen är det ju det där att äta med Måtta. Men jag vet inte vem Måtta är eller vart han eller hon bor, därför äter jag all choklad själv. :)
  Och som jag sa till Lin. Det är inte jag som drar ut på tiden i affären.

  SvaraRadera