måndag 3 maj 2010

Irritation!

Som vanligt har jag bara I-lands problem, men idag har jag ett som gör mig mer irriterad än vanligt. Har ni varit med om att webb-shoppa, surfa in information eller tidtabeller. Sidorna som kommer upp är fulla av färgfyllda loggor och blinkande reklam. Då brukar det i ena hörnet stå "utskriftsvänlig sida".

Den utskriftsvänliga sidan öppnas för det mesta i ett separat fönster med väldigt lite "blin bling" och färg, utan bara det väsentligaste är med. MEN hur irriterande är det inte när den utskriftsvänliga sidan inte får plats på en sida utan kräver två utskriftspapper, där den enda texten på andra pappret är att det högst upp står: Sida2 av 2. Sånt gör mig VANSINNIG!!!

Det värsta är att det händer ofta! Jag trodde att webb-designer/utvecklare/webbsidoskapare var ett utbildat och tänkande folk, men det verkar helt klart vara den klump människor som är för osmarta för att få hänga med de "riktiga" datanördarna och för asociala för att lyckas bli kommunalpolitiker. "Men jag kan hantera dream-weaver, alltså blir jag webbdesiger".

Det är synd att vissa människor inte förstår att de bara är födda till ett jobb. Tyvärr finns det jobbet inte kvar i Sverige på så många ställen, men i Kina och Ryssland där alla ska ha jobb, där finns yrket "dörröppnare" kvar. Flytta dit, och ge fan i att slösa med mina utskriftspapper, Förbannade Javalkåpare!

4 kommentarer:

 1. Hah! Jag kan inte annat än hålla med. Jag skriver alltid bara ut en sida när det gäller sånt här. Oftast blir det rätt. Ibland får man skriva ut ett till...

  SvaraRadera
 2. Håller med dig fullständigt men jag har haft ett ännu värre problem.. När jag har tryckt på utskrift så har det bara kommit ut ett papper med en liten text nederst och INGET MER!!! Nästa papper kommer helt enkelt inte! Man blir helt enkelt galen...

  SvaraRadera
 3. I-lands problem?
  Svar: Ja
  Likväl irriterande?
  Svar:Så inihelvete irriterande!
  Det finns MÅNGA sådana I-landsproblem!

  SvaraRadera
 4. Ewa: Ja jag gör samma sak när jag kommer ihåg, men det är skit att behöva göra detta på en "utskriftsvänlig sida"
  ********
  Renée: Det du beskriver återfinns i filmen "Office space". De visar också ett väldigt bra sätt att bli kvitt frustrationen. Hyr den se och lär. :)
  *********
  Malin J: Ja visst finns de många I-landsproblem. Och det värsta är att så få tar dem på det allvar de förtjänas att tas på. Tex att favorit fingorna är slut och det finns bara 26 andra sorter att välja mellan. Men det spelar ju ingen roll. Rätt sort är ju slut.

  SvaraRadera