lördag 27 november 2010

Lördagmorgon... eller förmiddag

-8grader ute, blöt tvätt i maskin som väntar på att hängas och flertalet rum som behöver närkontakt med dammsugaren. Helgmornar är härligt. Det ger ett litet annat perspektiv att få se sin vardagsröra i dagsljus.

Ang. mitt problem med Kaspersky (se förra inlägget), verkar det felet ligga hos Microsoft, eller rättare sagt Hotmail. Den hotmail adress jag skapade för snart 14år sedan (och angett i mitt köp hos Kaspersky) vill inte ta emot mail. de bara försvinner i cyberspace. Testade igår att flertalet gånger maila till mig själv från jobbet.

Men det gick inte. Enda mailet som kom fram var ett jag mailade från hotmail till jobbet och sedan tryckte "reply" på. Då gick det fram. Allt annat är spårlöst försvunnet. Sitter inte i något spamfilter eller nåt.

Tyckte väl att mängden skräppost minskat avsevärt på det kontot ha ha. Jag ringde Emil (se kommentarer förra inlägget) och förklarade situationen och angav en ny mailadress (som jag även mailade till honom). Emil var trevlig och hjälpsam och skulle maila över koden på den nya adressen.

Men jag har inte fått något än. Kan vara för att det var fredag igår, kan vara för att webbhotellet jag har min andra adress på tydligen körde uppdateringar på sina prylar igår eftermiddag (suck).

Men mail har jag fått ändå. Någon har kapat en kompis adressbok på hotmail och skickar ut ful-reklam om att jag ska handla iphone-prylar på en web-sajt i Hong-Kong. Har fått tre stycken hittils. (tjoho)


Tipsar igen om "kolla om lampan är hel" med ett 9Vbatteri. Det börjar ju bli dags nu. För utförligare instruktioner, se äldre inlägg här.

4 kommentarer:

 1. Du är bäst! Jag letade upp ditt "gamla, kolla om lampan är hel" inlägg för ett par dagar sedan och vill bara tacka dig för att du hindrat mig från att bli helt vansinnig i år. Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Du rockar Gustav! Har också kvar mitt förstånd tack vare ditt tips om batteriet :-). //Gina

  SvaraRadera
 3. Här hade vi något slags rekord. Plockade upp ljusstakar och stjärnor ur förådet och alla fungerade perfekt. Behövde inte byta en enda lampa. Nu gäller det bara att turen håller i sig när långa ljusslingan ska upp till Lucia.

  SvaraRadera
 4. Jenny: Tack, kul att det kom till nytta.
  ********
  Gina: Trevligt, det är så jobbigt med oförståndiga kommenterare.
  **********
  Malin J: Ja, det låter verkligen som rekord. Jag hade nästan ett sådant. Jag sate upp min gamla ljusstake som inte varit i drift på fem år och jo, alla ljusen funkade.

  SvaraRadera