söndag 27 mars 2011

Dagens överraskning

Idag fortsatte jag parabol-historien med att dra antennkabel genom hela huset. Efter flertalet diskussioner om extra tv:n ska vara i köket eller i sovrummet, kom vi överens om kompromissen att installera tv:n i köket, med antennkabeln dragen genom sovrummet på övervåningen för att lätt kunna ändra om vi känner för det. (sovrummet ligger ovanpå köket).

Vårt hur är byggt 1914, och byggt med två lägenheter, en på varje våningsplan. därför bär vårt sovrum lite spår av kök. Det finns bla. Lite delar av köks-skåp kvar, samt att det fortfarande syns i golvet framför skorstenstocken att det varit lite grövre kaliber på eldningsdonen.

Och just under köks-skåpen ville jag borra hål för att komma ned med antenn kabeln till köket. Nederdelen av skåpet var bara en målad masonitskiva. Om jag tog bort den skulle jag kunna borra närmre väggen och därmed undvika att göra ett hål mitt i kökstaket, utan sätta det lite mer i kanten.

Så jag tog fram hammare och stämjärn och knackade försiktigt, och OJ!Vi hade verkligen rester av kök i vårt sovrum. Undrar hur de tänkte när de gjorde det här?
-Äh, det är så jobbigt att riva. Vi bygger in och slafsar över lite färg.
Dessutom visade det sig att huset en gång i tiden varit utsatt för brand. Brädorna bakom rören var bitvis förkolnade.

Och nu vet jag vad det där extra gjutjärnsröret på vinden är för något. Avloppsavluftning som inte längre används. Frågan är om kran och avlopp var i funktion när de byggdes in och därför inte revs. Det är spännande med gamla hus.

5 kommentarer:

 1. Men fatta så skönt att inte behöva gå ut till köket mittinassa för att dricka vatten? På med kopplingen igen vet ja?=)

  SvaraRadera
 2. Hahaha. Ja gamla hus är fulla av överraskningar.
  Men vad praktiskt med vattenkran i sovrummet. Dags att besöka loppisar och auktioner nu då och se om ni hittar ett tidstypiskt handfat. Kan ju bli hur snyggt som helst!
  (Med andra ord, vänta bara, din sambo kommer att smida planer nu ;-) )

  SvaraRadera
 3. Typ: "SURPRIIIISE!"
  Usch, såntdär får mig att tänka på alla skräckisar och inmurade lik. Huuu!

  SvaraRadera
 4. wow, vilken överraskning. Vilken tur att det var rester av ett kök du hittade iaf, och inte något annat som skulle kunna vara läskigt.

  SvaraRadera
 5. QoE: Eh.. Nej, det är två och en halv meter till toadörren från sovrumsdörren. Det räcker med det vattnet.
  *******
  Malin J: visst, teoretiskt kan det bli hur snyggt som helst. Rent praktiskt.. hu, jag vill inte vara med om det.
  *********
  Jessica: Nej, huset är i trä så "inmurade" lik tror jag inte vi har. Däremot har vi en rätt stor trädgård......
  **********
  Lilla Ulle: Som en gammal toalett, det hade varit läskigt.

  SvaraRadera