onsdag 16 mars 2011

Guldkorn i vardagen

Livet består just nu av jobb. Bara jobb. Fick idag reda på av chefen att jag inte får ta semester veckan efter midsommar fram till mitten av augusti. Joppi! Det är då det gäller att ta vara på även de små glädjeämnena i livet. Som tex. att arbetsgivaren godkände uttag av nya badtofflor då de gamla efter fem års kontorsanvändande slitits ut.


 Gamla med gummisnodd för att hålla ihop.


Nya, med kardborrspännen. Fint ska det vara!

Åh, vad mitt liv är fyllt med äventyr.

10 kommentarer:

 1. är det där dina arbetsskor!?... katastrof!!!

  SvaraRadera
 2. Bra arbetsskor är viktigt har jag märkt. När jag vikarierade inom äldrevården så var det en hel del springande och väldigt långa pass. Fötterna värkte, benen värkte och eftersom det gjorde ont så spände man sig och då fick man ont i ryggen. Fick man arbetsskor som underlättade arbetet? Nix, det fick man vackert köpa själv. Lite svårt att köpa bra (dyra) arbetsskor innan man fått första lönen bara.
  Tur att man har en snäll pappa. Han fixade så att jag snabbt fick rätt skor. Ortopedbesök samt skor = ett par tusen. Tack pappa :D .
  Nu undrar jag lite.... Exakt vad är det i ditt jobb som kräver att du har badtofflor (du sade själv)?
  Har ni ert kontor vid kanten på en pool? ;)

  SvaraRadera
 3. Instämmer med föregående undrare, badtofflor? Det är inte riktigt så du beskrivit ditt jobb, men det kanske ingår lite badvaktsstjänst på eftermiddagarna? I små företag får man ju jobba med lite av varje?

  SvaraRadera
 4. ja men herregud! Vad är väl lite semester jämfört med nya badtofflor MED kardborreband!! Wow!! På mitt jobb får vi stå för arbetsskor själva OCH blir tilldelade semesterveckor (tidig eller sen) oavsett önskemål... ;)

  SvaraRadera
 5. Du ska vara glad att ditt liv är ganska oäventyrligt just nu. Själv blev jag överfallen av två missbrukare med rånarluvor igår kväll och fick en kniv mot strupen. Har gått och tyckt att det händer aldrig något och så händer detta. Värsta polispådraget blev det och jag är lite mörbultad idag. Nu räcker det med spänning. //Gina

  SvaraRadera
 6. Badtofflorna väcker många funderingar men som fackombud undrar jag mest varför din arbetsgivare inte följer semesterlagen?
  Utdrag: "Fyra av dessa veckor har man rätt att få sammanhängande under perioden juni-augusti."

  SvaraRadera
 7. Herregud Gina, vad hemskt! Se till att du får prata med en psykolog, för chocken över en sådan händelse kan komma långt efteråt. Man tror att man är ok men egentligen så är chocken försenad.
  Hoppas verkligen att du får den hjälp som du vill ha och behöver.
  Skickar en styrkekram.

  SvaraRadera
 8. Malin J: Åh tack för din omtanke! Det värmer ska du veta. Det var inte meningen att uppta Gustavs blogg men jag hade precis gått och tänkt att det aldrig händer något i mitt liv. Jag var ganska tuff igår men idag är jag rätt skakig. Ska lyda ditt råd och prata med någon. Igår var jag mest rädd om min lilla hund och skrek: spring, Charlie spring, precis som i Forrest Gump. Hälsningar Gina

  SvaraRadera
 9. Suzan: Det är inte alls katastrof, det är jättebekvämt.
  **********
  Malin J: Vi har ingen pool på jobbet och det är inget övrigt i mitt jobb som kräver badtofflor. Däremot arbetar jag mesta tiden sittandes vid ett skrivbord. Då tycker jag det är jätteskönt att ha fötter och tår så fira som möjligt och inte instängda i ett par svettiga dojjor hela dagen.
  *********
  LillaUlle: Oj, jag visste väl att jag var bortskämd. Det låter som om du jobbar inom vården eller åt kommunen i alla fall.
  *********
  Gina:Usch, det var inte roligt. Sådan action vill man verkligen slippa. Det är fan vad sånt förstör. Jag säger som Malin J, se till att få prata med någon.
  ***********
  Tvillingmamma Lotta: Jodå, chefen följer semesterlagen. Enligt avtal får jag kompensation med extra semesterdagar. Dessutom visste jag att risken var stor att jag skulle få sommaren förstörd om jag tackade "ja" till uppdraget som nu påverkar min sommarsemester.

  SvaraRadera
 10. Rätt gissat Gustav, jag jobbar inom Landstinget :)

  SvaraRadera