lördag 23 april 2011

Åh, kristina, jorden blev till guld.

Hej hopp, nu har värmen kommit på allvar, och med den vårbruket. Vi utökar i år odlingsarealerna med ca 150%. Det var så trångt för ogräset att växa förra året vi tyckte det behövde lite mer plats. Självklart är det elektriska snigelstängslet uppe och aktiverat.

Men för att anlägga odlingsmark behövs det jord. Våra vänner N&N sa:
-Våra grannar har en jordhög de vill bli av med. De har nog inget emot att ni kommer och tar lite.

Åh, vad bra, tänkte vi, fixade kärra, kom överens om tid och åkte ut. Jag fick då reda på att grannarna hade hästar så det kunde ev vara lite hästskit i jorden. Men vad gör väl lite gödsel. Sånt kostar ju annars extra.

Väl framme och påvisad högen vi kunde ta av, visade det sig att det inte riktigt var jord. Det var tre år gammal brunnen hästgödsel. I trädgårdstermer är det finare än snus. Men det finns en begränsning. Det är lika illa att nyplantera i för mycket gödsel som att låsa in en alkis på systembolagets lager över påsken. Det blir liksom lite för mycket av det goda. Sämre chans för fortsatt överlevnad. Därför nöjde vi oss med bara en kärra av det bruna guldet.

Men när man står och skyfflar i sån gammal skit hittar man de mest lustiga djur. Nu är ju inte jag någon insektsexpert, men för att vara Sverige så var skalbaggen hyfsat stor. Och flera stycken fanns det. Synd att endast mobilkameran fanns till hands.


Och självklart har det grillats också! Det är ju vad fint väder är till för.

 Jag gissar att det var en digital ko. Åtta  fyrkantiga grillbitar, en hel byte (bajt).

3 kommentarer:

 1. En noshörningsskalbagge?

  SvaraRadera
 2. Grillade ni skalbaggen också?

  SvaraRadera
 3. Helena: Noshorns skalbagge hette de visst när jag kollade upp det.
  *********
  PGW: Nej, jag lever inget Indiana Jones -liv.

  SvaraRadera