tisdag 5 april 2011

Missuppfattning

Vi hade kurs idag. Eller vad man nu ska kalla det. Någon form av utbildning i att hantera och undvika stress. Både på jobbet och privat. Med på utbildningen var bla en läkare. Hon talade om hur viktigt det är med rätt kost och blodsockernivå för att kroppen ska må bra. För om kroppen inte mår bra blir vi ännu mer stress-känsliga.

Och det här med kost är viktigt och att äta rätt så vi får i oss rätt saker. För vår kropp styrs från hjärnan och hjärnan vill bara ha det bästa, förklarade hon. Hjärnan vill ha ren glykos. Inget annat. Hjärnan är inte som muskler som kan göra energi av lite vad som, hjärnan är en finsmakare. Den vill ha ren glykos och syre.

-Jaha, så man ska äta massor med godis och andas mycket. säger jag då. (fullt medveten om att det inte är vad hon egentligen menar)

I två sekunder ser man i hennes blick hur hennes hjärna kortsluter och i panik går igenom var den pedagogiska missen ligger och hur vi kan ha missuppfattat henne så fel och nu kommer att gå hem och proppa oss fulla med godis för att hon sa att det ska vara bra för våra kroppar.

Jag tror det var dagens roligaste ögonblick. Även om det bara varade i två sekunder.

3 kommentarer:

 1. Även om jag själv har föreläsningar och bävar för just dessa typer av kommentarer så kan jag inte låta bli när jag är deltagare att skicka iväg kommentarer likt din. De e så kul med förvirringen.
  Förlåt jag är en dålig människa.

  SvaraRadera
 2. :-) En fullt berättigad fråga, skulle jag vilja säga!

  SvaraRadera
 3. Maria: Ja, visst är det. Och lite roligt är det att få sådana kommentarer när man föreläser också. Det håller en mer vaken på något vis.
  ***********
  whitelady77: Ja, det tyckte jag med.

  SvaraRadera