måndag 18 april 2011

Skit Coop!

Jag förstår inte att jag är sån vanemänniska att jag fortsätter handla på vårt lokala coop, trots alla brister. Hittills har det ju varit för att det även finns en byggavdelning, samt att det är lite roligt med alla små missar. Men idag blev måttet liksom rågat. Enough is enough liksom.

Så här ser det ut där man tar lök. Jag är 186cm i strumplästen så 187 med skorna på. Det är absolut ingen ovanlig längd i Sverige idag. Måttet markerat mellan pilarna är gissningsvis 185cm. Det betyder att när man böjer sig fram för att plocka lök inte kommer ända fram.


Någonstans mitt i framåtrörelsen för att plocka första löken säger det BANG och jag slår huvet i kanten. Ett sånt där härligt skrap-bang som träffar mitt uppe på huvudet. Hade jag haft lite mer bråttom fram med huvet hade det börjat blöda. (Jag ger mig tusan på att jag varken är först eller sist med att lyckas skada mig på lök-båset).

Men nu klarar jag mig med att det "bara" gör ont. (känns fortfarande 4timmar senare, stadig smäll). Och inte finns det någon personal att gnälla för heller, den verkar inbesparad. Efter att i några minuter stått och komponerat ihop nya ord kombinationer av coop och div. könsord. Lugnar jag mig och beger mig vidare på min shoppingrunda.

Jag ska ha leverpastej. På mejeriprodukter kollar jag alltid datum, likaså på bröd och köttfärs. Men en sån sak som leverpasej som håller i två månader och jag förbrukar på en vecka, brukar jag inte vara så noga med det. Men det var jag idag, och det var ju tur. Askarna längst ut på hyllkanten går ut imorgon.


Coop har inte gjort något olagligt, men jag tycker det var fult gjort, för det märktes att det var medvetet. Byggavdelning eller inte, det har blivit dags att byta butik.

6 kommentarer:

 1. Tyvärr ser det nog ut rätt likadant på näst intill alla affärer. Har inte varit inne på någon mataffär där de inte lägger varorna med kortast datum längst ut (och ja det har hänt rätt ofta att det är dagen efter... fast ICA brukar iofs sänka priset och markera kort datum, plus till dem inser jag). Men gör ett försök, något bättre kan det säkert bli i en annan mataffär... eller så gör du ännu fler upptäckter att rapportera om här. DET ser jag fram emot ;)

  SvaraRadera
 2. Har aldrig gillat Coop. Inte ens på den gamla goda tiden då de hette Konsum. Ica som kedja kanske inte är så mycket bättre men jag är bortskämd med att ha växt upp med en oklanderligt välskött liten Icabutik.Där jag bor nu så finns det en lika välskött Ica butik med. Den är lite dyrare än Coop men jag betalar gladeligen de extra kronorna för att handla i en fräsh butik som är MYCKET noga med kort datum markeringar.
  Jag tror att det handlar om att hitta "rätt" butik oavsett vilken kedja den hör till.

  SvaraRadera
 3. Jag jobbade kvällar, helger och somrar på Konsum Extra (som det då hette) från det att jag började högstadiet till slutet av universitetet. Jag har träffat på många bra och många dåliga butiker. I slutändan handlar det nog om hur motiverad och ansvarstagande personalen är. Blev nog ett och annat kort datum mina sista somrar i Uppsala... Cheapy har för övrigt också byggmaterial.

  SvaraRadera
 4. För övrigt kanske ett bidrag till träningsbloggen att leverpastejen Du tänkt köpa var "mini" och med nyckelhål...

  SvaraRadera
 5. LillaUlle: Jo, man är ju van att det ska vara röd prislapp eller markerat med "kort datum". Så du är en av dem som gillar mina "konsumentinformationer"?
  ***********
  Malin J: Jo, visst gäller det att hitta rätt butik. Men ibland är jag så jäkla kräsen.
  *******
  Patrik: Ja, och ofta verkar det som om coop har sämre engagerad personal än ica. Nej, mini-pastejen var inte ett bidrag till träningsbloggen. Det var ett bidrag till mina smörgåsar.

  SvaraRadera
 6. Hållermed. Bojkotta coop. Hittade korv som gått ut för tre månader sedan. Visade f personal m äcklad min. Oj sa de. Veckan efter låg korven kvar.

  SvaraRadera