fredag 27 januari 2012

Första gången

Det finns en första gång för allt och igår var det dags för mig. Jag var för första gången i mitt liv på en riktig hockey match. Jag har aldrig varit särskilt mycket för hockey. Svettiga män i skydd och polyesterkläder som åker åker runt på isen och jagar den lilla svarta gummisaken. Självklart ska killarna få åka skridsko om de tycker det är kul, jag förstår bara inte vad som är roligt i att stå bredvid och titta på.

Men alla som hört mina argument har alltid sagt: "Du ska titta på det på riktigt, vara där, då är det mycket mer spännande och bättre". Och igår var det dags. Mest för att det var gratis. Medelst buss och öl tog vi oss till Linköping där LHC skulle möta Luleå. Så det var verkligen kvalitetshockey, ingen Kalle-Anka cup för pojkar födda 95.

Det första som slog mig var hur liten planen såg ut. Den ser mycket större ut på tv. Det andra var att det är mycket lättare att följa pucken på tv. Nu var man ju själv tvungen att anstränga sig för att se åt vilket håll pucken for. Och det var inte alltid där jag tittade. Nummer tre. Jäklar vad med reklam. För mig som kommer utifrån och aldrig varit i närheten av sportevenemang så var det lite av en överraskning.

De hade fasen olika företagsloggor på ALLT. Och så fort det blev avblåsning lyckades speakern klämma in "Vinter-rea på din stadionbutik just nu, tag tre betala för två". Fick lite känslan av att det måste vara tufft att vara näringsidkare i en stad med ett elitserielag om man hela tiden vill ha mera sponsring. Och blir det något över till de andra idrottsklubbarna? Typ höjdhoppsföreningen?

Men var det nu roligare att titta på hockey på plats på riktigt, än att se det på tv. Tja, kanske lite. Men jag sa till chefen idag att om det blev någon mer hockey-resa kunde min plats gå till annan bättre behövande. Jag nöjer mig med en is-skrapa med företagslogga-på.

4 kommentarer:

 1. Det är nog med hockey som det är med opera. Antingen så gillar man det eller så förstår man sig inte på det ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket klokt svar....Det ska jag komma ihåg... tror jag.

   Radera
 2. Ähh, fotboll är roligare och bollen är större!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh.. så säger du bara för att gossarna som spelar har mindre med kläder på sig. Annars kan jag rekommendera Australiensisk fotbill. Där är alla killar två meter, tillräckligt slimmade för att springa jättefort, samt att överkroppen liknar en brottares för att kunna ta närkamperna. Och så spelar de i shorts och linne. Bara som tips alltså.

   Radera