tisdag 17 januari 2012

Vuxenpoäng

Det var det här med att bli äldre. Det liksom kryper på en, och plötsligt så är det bara där. Ålderstecknen, som tex: En påse Gott&Blandat räcker en hel helg och det blir över. Utan ansträngning. Förr hade jag problem att få ett halvt kilo biogodis att räcka längre än reklamen.

Ett annat ålderstecken är att söka stöd när man tar av sig skorna. Särskilt vinterskor som har extra snörning. Idag kom jag på mig själv med att sätta mig på en stol på jobbet när jag skulle ta på mig skorna. Något jag minns att min mormor alltid gjorde. Eller gör ska det nog vara, hon lever fortfarande.

Kanske dags att ta det där med pensionssparande på allvar....

4 kommentarer:

 1. ett äkta ålderstecken, är när man ger ifrån sig ett stönande eller suckande ljud då man sätter sig (för att exempelvis ta på sig skorna) eller reser sig från soffan... DÅ är det hög tid att kolla över pensionen

  SvaraRadera
 2. Hahahaha! Ja förlåt, inte att jag skrattar åt din skröplighet men ditt inlägg är för jäkla roligt. Själv har jag märkt hur jag aktar mig för isiga gångvägar. För ett par år sedan hade jag tagit sats och kanat fram. Nu inser man att ett brutet höftben inte är så hippt.

  SvaraRadera
 3. Va?!! Räcker en gott och blandat hela helgen? Ja då är du nog väldigt gammal... eller kanske bara inte sugen. Eller så är jag väldigt ung, för en sån påse räcker knappt en halvtimma för mig. Och biogodiset är alltid slut lagom till när bion börjar.
  Och inte behöver jag sätta eller stödja mig när jag tar på mig skorna heller, fast det kan kanske bero på att jag använder skor med antingen dragkedjor (stövlar och liknande) eller kardborreband (vissa "gympaskor"). Däremot kan jag ibland sucka och stöna när jag reser mig ur soffan... men så har jag ju också reumatism (för det gör ju inte att man låter äldre eller så... hehe)

  SvaraRadera