måndag 16 januari 2012

Söndag sega söndag....

Har precis avslutat söndagen med att titta på Arn, tempelriddaren. Denna storsatsning från svensk filmindustri som jag gissar skyfflade en större summa pengar in på Jan Guillous bank konto. Och ärligt talat hade jag nog förväntat mig mer. En vuxenhistoria berättad i Ronja-Rövardotter stil. Ungefär som de beslutat sig för att göra en vegetarisk version av raggmunk med fläsk. Den får ett "G" av fem möjliga

I övrigt har söndagen varit seg. Jätteseg. Både jag och min sambo gick i slow motion. Tills min sambo fick ett ryck och började röja i vad som ska bli hennes hobby rum ,skapar verkstad, eller vad det nu heter som konstnärsintressenter har. Studio kanske, men det låter lite för pretentiöst för ett vanligt rum.

Skit samma, hon hittade några väldigt trevliga saker. Det första var mitt inramade examensbetyg som faktiskt bevisar att jag har en examen och inte lurat min arbetsgivare på lön i flera år. Det andra hon hittade var mina diplom från de massagekurser jag gått. Jupp, jag är faktiskt dubbelt diplomerad massör. Det är inte alla som är utbildade i att klämma på 98% av den mänskliga kroppen. (övriga 2% har jag lärt mig själv).

(Skadar inte att extra utbildning i bakfickan ifall ingenjörsjobbet inte skulle dra ihop till havregrynsgröt en vacker dag. Jag klämmer på det mesta och tar allt alkoholhaltigt i betalning om det saknas kontanter).

Sen hittade hon det bästa. Ett gammalt julklappskuvert som suttit på en almanacka jag fick av min far för två år sedan. 1000kr innehöll kuvertet. Det är typ hur många starköl som helst... nästan. Det räcker en hel helg i alla fall. En vanlig alltså. Inte en såndär "lååång weekend" där även måndagen är röd dag. Då kan det gå åt lite mer.

Och apropå alkoholhaltig dricka. Ang. glöggen i förra inlägget. Jag öppnade barskåpet idag och hittade tre flaskor till. Glögg alltså. Men jag orkade inte. Jag fick fan mig nog igår. Jag har hört att glögg gör sig i grillmarinad. Tror grillsäsongen börjar tidigt här i år.

5 kommentarer:

 1. Massage, vad trevlit, får man boka in en tid?
  /Marit

  SvaraRadera
 2. Jag kan ju bara ana vad dom där övriga 2 procenten är :-). PS. Har varit tvungen att byta webläsare för att kunna kommentera hos dig. IE funkade inte längre, det blev bara en tom ruta när man skulle kommentera. Kan ju vara bra att veta ifall du saknar några trogna kommenterare. Jag bytte till Firefox och det verkar funka bra. /Gina

  SvaraRadera
 3. Marit: Visst, bara att mejla mig ditt VISA kortnummer så fixar vi det.
  ****
  Gina: Tack för att du nämner detta. Jag har hört från en annan kompis att IE ibland inte vill fungera här. Själv kör jag bara firefox, så för mig har det alltid fungerat. Så tack för att jag får det bekräftat.

  SvaraRadera
 4. Glögg klarar sig sketalänge i kylskåpet. Eller liknande kalla förvaringsutrymmen. Jag kan komma med en dunk alkoholhaltig dryck bara du klämmer på mig. De där två procenten också.

  SvaraRadera
 5. Singelmamman: Sambon lade in veto. Jag får nu endast klämma på 14% som ej utgör 2% mot 100% procent kontant betalning varav hon behåller 75%.

  SvaraRadera