måndag 2 januari 2012

Gott nytt och billigare

Hej alla, nytt år, nya möjligheter till att göra bort sig. I min lila avskilda enskilda värld av tv och reklam betyder det nya året 2012 slopad restaurangmoms. Det är något som den sittande regeringen fått igenom med motivationen att med lägre moms ska restaurangerna ha råd att anställa fler och därmed minska antalet svart-anställda.


Max och Mc Donalds verkar inte tänka i banorna att anställa fler och hjälpa till att få ned ungdomsarbetslösheten. Istället sänker de priset på sina hamburgare så att jag ska lockas att handla oftare och känna att jag ha råd med mer. Dvs regeringens förslag kommer i mitt fall inte att ge fler jobb utan istället ge samhället fler överviktiga pga billig skräpmat. Och som äldre och överviktig kommer jag förmodligen att ligga samhället mer till last än jag gör nu.

Så om Mc Donalds och Max och alla andra hamburgerkedjor verkligen vill göra gott, sänk inte priset vi talar nu om 3,50kr i prissänkning för en hamburgare för 50kr. Det är inte ens en dipsås till pommesfritten. Det är så lite att ingen egentligen bryr sig när de väl står där i kön. Vill folk spara pengar ska de laga sin mat själva hemma i köket!

Så hamburgerkedjor, om ni verkligen vill göra Sverige gott, sänk inte priset så att vi äter mer och blir överviktiga, anställ fler så att fler kan börja betala skatt så att sjukvården får in lite pengar, det börjar bli kris.

För rent krasst.  Vetskapen om att någon i landet spritsar dressing på hamburgerbröd och torkar bollar i bollhavet (efter att någon råkat fredagsfyllekräkas där) istället för att norpa socialbidrag från mina skattepengar. DET skulle nog kunna få mig att äta en gång extra i månaden på ett hamburgerhak. Inte någon jävla tönt-rabatt på 3,50kr. Så skärp er hamburgerkedjor. Annars kommer jag och fredagsfyllekräks i ert bollhav!

5 kommentarer:

 1. Kunde inte sagt det bättre själv!
  Och apropå något helt annat...Jag sade ju att den var bärbar, morsans nya dator. I morgon kommer hon hit..med datorn. Tror fan jag kommer vara skallig lagom tills lillgrabben fyller år i februari.*letar desperat efter ett ställe att krypa in och gömma sig i*

  SvaraRadera
 2. De intervjuade flera McDonald's franchise-tagare på nyheterna i typ fredags, som sa att de sänker priset *och* anställer sammanlagt runt 600 fler personer i Sverige. Duger det?

  SvaraRadera
 3. Bra sagt! Håller helt och hållet med!!

  SvaraRadera
 4. Johan Tennbäck, Kundserviceansvarig McDonald's Sverige2 januari 2012 kl. 15:27

  Vi på McDonald's ger tillbaka hela momssänkningen, dels i sänkta priser men även genom nyanställningar vi annars inte kunnat göra. Vi räknar med att kunna anställa omkring 600 nya medarbetare utöver de drygt 3000 vi anställer varje år.

  Läs gärna mer om detta på vår hemsida, http://www.mcdonalds.se/se/pa_mcdonald_s/aktuell_kampanj.html

  Vänliga hälsningar
  Johan Tennbäck, Kundserviceansvarig McDonald's Sverige

  SvaraRadera
 5. Malin J: Detta är ett ypperlig tillfälle för dig att lära dig säga NEJ. Även om du tycker om din mor så får hon acceptera att du säger NEJ till datorsupport på vardagar, eftersom du fortfarande vill ha en fungerande relation med henne, och svarar därför bara på datorfrågor på lördagar mellan 14-16. :)
  *********
  Martin: 600 duger bra, jag är nöjd. Hoppas fler tar efter.
  ******
  LillaUlle: Tack!
  ******
  Johan Tennbäck: Tack, det var kul att höra. Jag ska göra bättre research nästa gång.

  SvaraRadera