tisdag 3 januari 2012

Hopp och förtvivlan

Först vill jag börja med att kommentera gårdagens inlägg. Det är ett tydligt resultat av dålig research. Mitt underlag för inlägget var reklaminslag från Max och McDonalds, samt en snabbtitt på Max hemsida. Samt ett glas vin. Hamburgare säljs tydligen fortfarande bäst med reklam om låga priser, inte att fler kunder gör att de kan bidra till bättre ekonomi i samhället.

Därför tycker jag nu att vi lyfter den onda blickarna från hamburgerkedjorna och riktar dem istället åt alla värdelösa reklam-makare som inte förstår bättre.

Nog om det. Idag har jag haft det både utför och uppför på jobbet. Förmiddagen var roligast för då var det utför. För drygt ett år sedan blev jag satt som projektledare att införskaffa några nya specialcontainrar. Därav mina tjänsteresor till Italien. Och jag vet inte riktigt hur jag bar mig åt, men som ni vet så spräcks alla projektbudgetar förr eller senare. Och vid de tillfällen kommunen ska bygga en ishall så spräcks de alltid rejält.

Men idag när allt skulle avslutas och ekonomiavdelningen synat alla papper och utlägg hade jag 1,5miljoner kvar. Jag såg det som självklart att detta var pengar som fritt fick användas till projektavslutsfest. Fatta vad med avslutningsöl man kan köpa för de pengarna.

Men herr ekonom i andra änden av telefonledningen förklarade bara det hela något i stil med att det var bara att fetglömma då avslutade anslag inte accepterades av ekonomisystemet och bla bla. Nåja, jag fick ett e-mail från chefen tre nivåer upp i näringskedjan med ett "bra jobbat". Det ska jag skriva ut och visa för närmsta chefen inför nästa löneförhandling.

Sen har jag även slagit huvudet i väggen. Nästan bokstavligt. I somras byggde vi om en av produktionslinjerna. Bla sattes det upp en helt ny vägg i rostfri plåt. I väggen är det ett hål. Genom det hålet ska det gå en drivaxel. Mitt jobb är att rita stativ för motor och växellåda som ska sitta utanför väggen. Drivaxeln ska sedan fästas på växellådan, gå genom hålet i väggen och kopplas till drivpunkten inne i maskinen.

Idag skulle jag sammanställa alla ritningar och kontrollera dem mot verkligheten. Då visar det sig att han som har ritat väggen har placerat hålet 40cm för långt åt höger. Så den punkt där jag ska koppla in drivaxeln ligger bakom en plåtvägg.

Och det hade inte varit någon kris egentligen, plåt går lätt att skära upp med vinkelslip. Men mitt ivägen där hålet egentligen ska vara har någon placerat smörjfett-fördelnings-skåp. Över femtio jäkla fettrör med fördelning, tryckvakter, givare och all annan sköns påhitt. Där jag ska ha MITT hål!

Och bara för att någon annan inte gjort sitt jobb ordentligt kan jag ge mig den på att det blir jag som får försöka hitta en ny placering för smörjfettskåpet och jaga rätt på en mekfirma som kan tänka sig flytta skåpet på den dag och den tid vi står still för underhåll och ansvara för att de hinner klart innan produktionen drar igång.

Och värst av allt. Det är nu man måste le åt sina kollegor och säga: "Det gör inget. Det är mänskligt att fela"

3 kommentarer:

 1. Mort (Martin i föregående inlägg)3 januari 2012 kl. 15:19

  Jag måste säga att det var coolt att du fick svar från McDonald's. Du har nått ut. :)

  SvaraRadera
 2. Säger som Mort (Martin)Kul med respons så snabbt.
  När det gäller din dag idag:Bara att bita ihop le falskt och när man kommer hem ...Då kan man gå loss och svära en stund för att slutligen unna sig en god öl.
  Ps: Datorlektionen gick bra, jag lät henne leka med paint för att lära sig hantera musen, efter hon åkt hem ringde hon två gånger om någon liten lättförklarad grej. Hon har hur kul som helst. Ds

  SvaraRadera
 3. Mort: Jo, det var lite coolt, och jo, jag misstänkte att det var du.
  *****
  Malin J: kul att din mor har kul. Lättare att lär då. Smart med paint.

  SvaraRadera