tisdag 11 januari 2011

Fantastiska Coop

Coop kan man alltid lita på när det gäller blogginlägg. Idag behövde jag inte ens besöka butiken för att jag skulle få något att skriva om. Idag fick jag reklamblad från coop-bygg hem i brevlådan, och sista sidan ser ut som följer:


Och som ni kanske sett i reklamen får man som coopmedlem nu mer tillbaka än förut, ända upp till 5% om man handlar riktigt mycket. Men då måste man betala med coop-kortet, och det gör inte jag, och då får jag max 4% rabatt. Och handla mycket vill man ju göra när de har såna bra priser.

Eftersom jag var nära att köpa ett vid två tillfällen så VET jag att konvektorelementet längst upp till vänster, precis innan jul såldes för extrapriset 169kr (ord 199). Så genom att höja extrapriset med nästan 18% kan cooperativet tänka sig att ge mig 4% tillbaka om jag handlar typ 21 stycken. För det är så många jag måste handla för att komma upp i över 4000kr vilket är rabattgränsen. Och vad ska jag med 21 el-element till, jag har ju fjärrvärme.

Sen undrar jag lite hur de tänkte gällande produkten längst ned till höger. Det är Sverige, mitten av januari, alla snöskyfflar är slutsålda, alla snöslungor är slutsålda. Det är halt, det är mörkt, det är kallt, tomt i plånboken efter julen och bara massa förbannad skidskytte i tv-rutan.

Klart vi kör en rabattkampanj på elektrisk grilltändare för 400kr/st. För vi ställer oss och drar skarvsladdar genom halva trädgården mitt i all snö och mörker för att tända den där eldkorgen som det också är rabatt på. Inte skvätter vi på en halv flaska tändvätska för 20kr, fjuttar på och njuter av de stora petrokemiska lågorna. (det sista gäller mest karlar).

Ica kör med erbjudande på billig kyckling och apelsinjuice. Är det någon som tycker det är konstigt att ICA går bättre än Coop här i Sverige?

Undrar vad Coop har för erbjudanden till midsommar? Kupévärmare och tö-salt kanske?

3 kommentarer:

 1. Troligtvis. Coop brukar ligga lite fel med timingen på sina varor. Vill minnas att de körde rabatt på våffelsmet lagom till kanelbullens dag, samt rabatt på våffeljärn två veckor efter våffeldagen.

  SvaraRadera
 2. Är inte Coop delvis norskt?? I så fall förklarar det en hel del.

  SvaraRadera
 3. Man kanske kan använda grilltändaren till att smälta snön med :)
  /Helen

  SvaraRadera