lördag 8 januari 2011

Min eftermiddag!

Igår vad jag med om något riktigt rolig, men det tänker jag först berätta om imorgon. (tar för lång tid att skriva nu). Idag gick jag förbi det här fågelbordet och insåg: Just ja, snölast på tak.


Men jag har tur, vårt hustak är brant så det behöver inte skottas. Växthuset däremot har jätteklent tak. Det består ju bara av glas. Därför var det dags att skotta det taket, igen. tredje gången den här vintern. Växthus ger banne mig arbete året runt.

När jag var klar med växthuset kom jag på att vi har en balkong som vi aldrig använder, ovan på verandan. Den har nog mycket snö på sig nu. Och mycket riktigt. Jag höll inte på att få upp dörren. Fick upp en 25cm bred springa, men sen var det stop. Men vilja våld och vaselin löser många problem.

Det låg 70cm blötsnö över hela balkongen, dvs nästan ända upp till räcket. Så det var bara att hugga i. Insåg att det nog inte är så tokigt att ha gjort ryggövningar på gymet ibland.

Klockan åtta på kvällen var jag färdig med all snöskottning, och det är dags för mat tycker jag. Det visar sig att det som finns att tillgå är rester. Jul-rester. Förutom potatisen, den koktes i förrgår. Men det finns ju rester och så finns det ju rester.

Tre sorters sill, rökt lax, syltad vitlök och en skivad tomat,( för färgens skull). Sen hittade jag även lite flytande rester i kylen som köptes till jul och behövde gå åt.

4 kommentarer:

 1. Du var allt värd en brakmiddag efter detta arbetet!

  SvaraRadera
 2. Snöröjning på tak är inga roliga grejer. Pappa har ett litet hyreshus som han har fått klättrat upp på flera ggr denna vinter. Är lika orolig varje gång att han ska råka ut för en olycka.
  Givetvis så ser han till att säkra sig själv , men det är otäckt ändå.

  SvaraRadera
 3. Haha, länge sedan mitt sista besök så det krävdes lite ikapp-läsning. Din snöskottning och växthus historia får mig osökt att tänka på en snöskottares dagbok, har du hört den?

  SvaraRadera
 4. Renée: Tack för att du tycker det!
  ***********
  Malin J: Var glad att han har vett att använda lina, det är det inte alla som gör.
  *******
  Malla: Nu har jag läst snöskottarens dagbok... ha ha.. det är inte utan att man känner igen sig.

  SvaraRadera