söndag 9 januari 2011

Representativa melodier


Olycklig kärlek och människor som lekt med andras känslor är aldrig roligt.

Den enda ljusningen är att just olycklig kärlek är grunden till många låtar.
Många bra låtar som sedan hjälpt andra att ta sig genom de mörka perioderna livet ibland bjuder på. Tunga tårdrypande olyckliga ballader.

Faktiskt finns det en låt som grundar sig på orden ovan, eller rättare sagt, orden ovan grundar sig på en låt. Se nedan.

*****************************
*************************
**********************************************************
*************************
*****************************

Fantastiskt, är det inte så säg. Det här är varför jag har en sjuk humor känsla för dansbandsmusik.
Inget depp här inte trots att den andre inte höll sitt trohetslöfte utan knullat sig Sverige runt. Nej, glad svängig och kläm-käck är musiken.

Och oj vad har hon/han i texten är förbaskad, riktigt irriterad, fy fabian...

Så jag skickar dig ett brev nu
Och jag säger rätt och slätt
Att nu så ser jag klart min vän
Jag gillar ej ditt sätt

Det finns säkert många andra
Som har samma ideal
För jag säger det rakt ut min vän
Din kärlek är för svag

Per brev talar han/hon om att personen uppträtt på fel "sätt" och att "kärleken är för svag" Och att personen kan "Dra dit pepparn växer".

Antingen är personen som skrev texten en korrekt britt eller en tönt med dåligt självförtroende.

Rätt textrad lyder: Dra åt helvete din otrogne jävel! Följt av ett gäng flygande föremål (tunga alt. vassa) samt att vederbörande kan hämta sina kvarvarande saker i kol- och askaformat i den mån det finns något kvar något i soptunnan ute på gården.

Men nu är det dansband, så nu är vi lite glada och käcka i misären, och så kostar vi på oss ett litet solo och en höjning innan slutet.
Tjoho. Allt är roligare i dansbandsvärlden!

(själv tycker jag mer att melodin passar till en låt som "När Sivan fyllde 50, oj vilken fest" Men jag vad vet jag om dansband)

4 kommentarer:

 1. Hahaha.Tycker att din tolkning var mycket bättre :-)

  SvaraRadera
 2. Hade aldrig gissat att du var en dansbandskille ;-). Gillar också din tolkning. Man borde nog "hotta" upp texten för country också, alldeles för mesiga texter. //Gina

  SvaraRadera
 3. hahaha... säger som Malin J: Gillar din tolkning mycket bättre. Men du skulle diskvalificera dig som textförfattare inom dansbandsvärlden på två röda tyvärr. Inte för att jag skulle märka det iofs, dansband står rätt högt upp på min "klarar jag mig utan"-lista

  SvaraRadera
 4. Malin J: tackar!
  ********
  Gina: Jodå, men det måste vara dansband med finess, som tex Lars Kristerz i Prince gamla klassiker "Purple Rain". Det är lite som Eilert Pilarm fast mycket mer musikaliskt.
  ********
  LillaUlle: Dansband är som vilken mineral som helst. Vi behöver alla lite lite för att må bra utan att vi vet eller förstår det.

  SvaraRadera