lördag 15 januari 2011

TV:n ljuger

Sitter och tittar på tv och inser hur mycket lögner den trycker ut i våra vardagsrum in i våra ögon och planterar i vår hjärna.

Brittiska köket består av fet, tråkig och osmaklig friterad inälvsmat. Ändå är mer än hälften av alla jäkla matlagningsprogram från just Storbritanien:

Gordon Ramsey
Nigella
Hairy Bikers
Two Fat Ladys
Jamie Oliver

Ge oss lite program från Mat-eliten istället, Spanien, Frankrike och Italien (och helst utan Pablo Roberto).

Och sen är jag så less på Pepsodentreklamen. Först var det en tjej som hade problem med ett flyttlass. Nu är det en tjej som har fått bilen inparkerad och behöver hjälp. Vad gör de då? de går och borstar tänderna och ler ihop ett gäng karlar som hjälper dem.

De är så förljuget så det finns inte. En rejäl push-up bh och en kort kjol utan trosor inunder. DET får karlar att flytta bilar trots risken för diskbråck och ryggskott.

En av de få sanningar som tv faktiskt trycker ut känns som om det kommer från Hipp-Hipp, där skolkuratorn sitter och försöker hålla sig för skratt när banen kommer med sina problem.

2 kommentarer:

  1. Den sketchen från Hipp Hipp är fan bland det roligaste jag sett. Rent ut sagt. :) Håller även med dig på övriga punkter.

    SvaraRadera
  2. Anna Drott: Ja, Hipp Hipp har en förmåga att träffa vissa situationer i samhället. Ungefär som Lasse Åberg.

    SvaraRadera