tisdag 9 augusti 2011

Finbesök

Just nu gör jag inte så mycket annat än jobbar. Jag leker någon form av montageledare om dagarna i ett försök att bygga om en av våra maskiner. Det har sina med och motgångar.

Igår kom en av våra högre chefer på besök.VD hette han visst. Undrar om folk i så höga positioner är medvetna om vilken förljugen värld som visas för dem. För naturligtvis dök han inte bara upp. Vi visste redan fyra timmar innan han skulle komma att han skulle komma.

Det är nu vissa andra människor i mellan-bestämmande-befattning får städmani och går ut och pekar med hela handen att det ska städas överallt. Det ska nu panikstädas för att vi ska visa "vår allra bästa sida". Det var samma visa i lumpen när justitieministern (eller någon annan jätteviktig politiker) skulle besöka oss. Idiotstädning utan dess like.

Det är den "bästa sidan" som jag vill kalla för den förljugna sidan. Den existerar max en eftermiddag och enbart när "de fina" är närvarande.

Undrar om de är medvetna om hur mycket sanning som egentligen undanhålls dem. För så är det ju faktiskt. Skulle de dyka upp oanmälda utklädda "vanliga besökare" skulle de få se en helt annan verklighet. Det här med att idiotstäda inför deras besök är ju lite som att ljuga dem rätt upp i ansiktet.

(Det här gäller naturligtvis inte bara vår VD utan alla chefer av rang, inte minst kungen. Undrar om han någonsin kommer att få se den "rätta" sidan av sitt land, eller om det bara är den välkrattade och nymålade versionen han ser.)

Och inte nog med att vi städade igår och visade upp en falsk sida. Det är dyrt också. Jag har tex vetat sedan ombyggnationen startade att pallen med mina rostfria mellanlägg (specialtillverkade två månader i förväg) står vänster om blå container, bakom sopsäcken under masonit skivan med hål i.

Idag skulle jag ha mina mellanlägg. Men de var borta. Jag letade i nästan två timmar. Jag var jättenära att ren panik beställa nya för 40 000kr. Men det behövdes inte. Det var bara någon som "städat" och flyttat den till andra änden av lokalen. Tack och lov att jag har timlön för mina två timmar av letande och projektstillestånd.

I andra änden av lokalen hade någon tyckt att ett balk-stativ som levererats i lösa delar såg skräpigt ut och därför lagt alla lösa balkar i balkstället på verkstaden. Problemet är bara att balk i det balkstället är "allmän tillgång" för mekarna, vilket har gjort att balkstativet inte längre är komplett. Tur att mekfirmornas semester snart är över så det går att beställa nytt.

Jag har också spenderat en dryg timme med att få fram nya svetselektroder. Alla visste att elektroderna låg på den trasiga pallen bredvid hydraulaggregatet. Men....det städades och nu fanns de inte någonstans. (jo vi hittade dem 16:15 i ett pallställ där de aldrig stått förut). Sen ska vi inte tala om vad det kostar i tid och pengar att låta tre inhyrda svetsare springa runt i över en timme utan att kunna svetsa.

Så vad jag undrar över lite är. Ni högre chefer (om det nu finns någon som läser detta). Är det verkligen en fin men förljugen verklighet ni vill se som i slutändan kostar otroligt mycket pengar, eller skulle ni stå ut med och acceptera en viss oordning där allting flöt på även om det inte ser vackert ut för världen. Jag bara undrar?

2 kommentarer:

  1. Alltså Gustav, du är så bra! Vad du har rätt! Du borde sitta i toppen av företaget. //Gina

    SvaraRadera