fredag 19 augusti 2011

Shopping

Igår tog jag och sambon och packade in oss i vår opel för att åka på shopping i grannkommunen (det är stort det). Vårt mål för dagen var att införskaffa en sänggavel, eller huvudgavel som min sambo förklarade för mig att det heter när det bara är den delen som sitter vid huvudet av sängen man vill åt.

Efter tio års förhållande börjar viss visdom och kunskap om varandra växa fram. Därför började vi shoppingrundan med att fylla på blodsockerförrådet (lunch) för att vi ska hålla oss civiliserade och inte vara vassa i tonen mot varandra.

Vi fastnade för pizza och jag valde den så fantasifulla capricosa. Kanske ger mycket kvar att önska, men den mättar bra. Kära sambon visste från början att hon inte skulle orka en hel pizza (det gör hon aldrig). Därför beställde hon en barnpizza. Bolibompa-pizza hette den visst. (Nej, det har inget med bolibompa-snusk att göra).

Men när vi fick in pizzorna förstår vi varför det finns ett problem med feta barn idag, även i Sverige. Seriöst, pizzatillverkarna borde ta mer ansvar. Det här är vad de klassar som en barnportion. Min sambo orkade en tredjedel. Kan meddela att bottnen var hyfsat tjock!


Efter matintaget gick vi till Mio möbler. De hade i ingen huvudgavel som tilltalade oss. Därför lyckades jag få min sambo att vi skulle gå till Media Markt i stället. Sist jag var på Media Markt fick jag jättebra hjälp på datoravdelningen av en tjej. Därför var jag lite glad när jag även denna gång fick hjälp av en tjej.

.Hej- Jag skulle vilja ha en trådlös nätverksenhet för att koppla in min tv-box till mitt trådlösa internet hemma, sa jag.
- Eh.... sånt har vi inte, sa tjejen. Alla våra trådlösa grejer är för datorer med USB anslutning. Möjligen att de på tv avdelningen har, men jag tror inte det, du får gå dit och höra.

Det gjorde jag. De såg ut som större fågelholkar än tjejen hade gjort. Lite besviken gick jag mot utgången.
-Men vi ska inte titta själva då, utifallatt, säger min sambo.

Klart att hon har rätt. Vi knatar förbi hyllan med trådlösa tillbehör, och på två röda hittar vi "Enhet som kopplar upp din TV/Spelkonsoll/digitalbox/annat mot ditt trådlösa nätverk". Det var alltså fler än jag som inte vill dra kablar genom hela huset, utan vill ha en liten dosa att koppla in mina grejer till så att det får tillgång till mitt trådlösa nätverk och internet. Grejen finns.

Något irriterad tar jag kartongen från hyllan, letar upp tjejen som hjälpte mig från början och sa:
-Så här ser de ut, det där som kopplar saker till trådlösa nätverk som ni inte har.
-Jaha, tack, vad bra. får hon ur sig och rodnar lite.
(Jag vet, jag är rätt hemsk när jag är på det humöret.)

Sen går jakten vidare till nästa möbelfabrikant för att försöka finna en huvudgavel. För att göra en lång historia kort kan jag väl säga att vi inte lyckades. Däremot lyckades jag få med min trötta sambo på att vi behöver en bensindriven trimmer när vi ändå var nära ett Bauhaus.


Men det visar sig att ska jag ha trimmer ska hon ha häcksax för 580kr. Vårt förhållande bygger mycket på det här med att ge och ta.

Fyra timmar senare åker vi hem utan sängavel, men med både trimmer och specialdesignade 60W lampor till vardagsrummet.Och allt jag ville ha ut av dagen egentligen var en folköl och en skål med chips. Semestern blir aldrig som man tänkt sig.

4 kommentarer:

 1. Tänk man hittar alltid något annat att köpa om man inte hitter det man egentligen skille ha ;D

  SvaraRadera
 2. Hittar och skulle. I-språket smög sig visst in på mitt tangentbord.

  SvaraRadera
 3. Suzan: Jupp pizza är för jäkla smaskens!
  *****
  Gafflan: Jo, men tänk vad tråkigt livet skulle vara om man bara köpte det man planerat.

  SvaraRadera