måndag 22 augusti 2011

På besök

I helgen var vi och hälsade på några vänner. Det är alltid kul att komma iväg och uppleva lite nya saker. Precis som vi så bor de i ett äldre hus med större tomt. Men till skillnad från oss har de skaffat sig lite mer fart och fläkt i tillvaron genom att skaffa sig tre söner. Det är kul för det blir aldrig tråkigt.

Tex skulle vi paddla kanot och "plums" låg en av dem i vattnet. Mellanbror hade fått för sig att storebror borde bada. Och eftersom det var kallt i vattnet gjorde det ju inget att kläderna var på.

Men förutom kanotpaddling och ofrivilliga bad, bjöds det även på mat. En liten tripp tillbaka till 70-talet i modern tappning. Fondue-afton och crème-brûlée, eller kräm-brulle som värden uttryckte det. Och på en kräm-brulle ska det vara en knäckig sockerskorpa. Det ordnas med den lilla gasbrännaren.Tyvärr verkade det som om brännaren sett bättre dagar. Det blev mycket eld och väldigt lite smälta. Men skam den som ger sig. Precis som vi, äger våra vänner en ogräsbrännare. Och gasen är ju av samma sort i den som i lilla köksbrännaren, förutom att det är något bättre (mycket bättre) drag i ogräsbrännaren.

Frun i huset var kanske lite skeptisk, men det var två glada rödvinsdruckna herrar som stegade ut på grusplanen i lördagsnatten för att fixa knäckigt täcke på kräm-brullen.
Resultatet blev smått fantastiskt. En ogräsbrännare bränner inte bara ogräs, det är snudd på ett multitool.

2 kommentarer: