onsdag 7 april 2010

Aj aj usch

Idag fick den stilla sittande ingenjören ett ryck. Hur vore det med lite träning efter påsken och allt ätande. Och vilken är den enklaste träningsformen man kan hitta på i hemmet (förutom zapp-knapp-gympa med fjärrkontrollen) utan att möblera om eller att riskera riva ned några gardiner?

Jo, sitt-upps. Jag har visserligen gjort flertalet på min superhippa pilatesboll så jag är ju ingen gröngöling direkt. Men just renodlade gamla hederliga liggande situps på golvet har jag inget minne av att jag gjort sedan skolgymnastiken.

Det jag minns är att vi skulle ligga på en tunn mjuk matta och göra så många vi orkade på typ 3minuter. På den tiden hann man göra typ massor med sittupps, 50minst och det var bara de sista tio sista som var jobbiga och fick magen att ömma.

Med dessa glada skolminnen i huvudet lade jag mig på rygg på mattan framför tv:n och började spänstigt höja överkroppen. Efter två hade spenstigheten gått över. Efter fyra blev andningen oregelbunden. Efter sju blev andningen regelbunden igen (tack vare en kort paus). Strax innan tio började magmusklerna tala om att "det här är vi inte vana vid". Vid 14 förstod jag varför. 15, 16 och 17 gjorde jag på pin-tjiv, och är man så nära 20 kan man ju inte sluta. 20 är ju typ minimum. Tyvärr kändes 20 väldigt nära maximum.

När jag gick i nian hade vår gymnastiklärare som mål att vi skulle klara 50 armhävningar innan terminens slut. Jag tror jag prövar dem en annan dag.

3 kommentarer:

 1. Det där problemet har jag också märkt av. Att man inte klarar/orkar lika mycket som när man gick i skolan. Vad kan det bero på? Kan det vara något i luften eller vattnet som förstör en? För inte kan det vara så att det beror på åldern? Eller att man är otränad? Nej ,nej, det måste bero på luftföroreningar eller något sådant...Eller?

  SvaraRadera
 2. Det här kanske skulle vara något för dig? ;)
  http://www.twohundredsitups.com/

  SvaraRadera
 3. Malin: Jag är villig att hålla med dig i det mesta! Luften har blivit sämre. Det kan inte ha att göra med åldern, däremot otränad...hmmm. Att endast röra sig mellan säng, soffa matbord och skrivbord kanske inte gör underverk för magen.
  Anne: Tackar! 200situps på 6 veckor, en baggis! Nu jäklar..... kommer jag att få ont.

  SvaraRadera